Ющенко принципово штовхатиме Єханурова в "тил" Тимошенко

Понеділок, 26 жовтня 2009, 10:31

На посаду міністра оборони після завершення судових розглядів президент Віктор Ющенко знову запропонує Юрія Єханурова.

Про це заявила глава секретаріату президента Віра Ульянченко в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Це знову буде Юрій Іванович Єхануров", - сказала вона.

"Ми визначилися з кандидатурою. Чекаємо рішення суду, який доведе невинуватість людини (Єханурова) у порушеннях, які йому інкримінувалися", - сказала Ульянченко.

Вона нагадала обіцянки прем'єра Юлії Тимошенко, що буде розслідування діянь Єханурова на посаді міністра оборони і відповідна кримінальна справа. "Де вони?", - поцікавилася глава секретаріату президента.

На запитання, який зв'язок між судом і призначенням міністра, що заважає продовжувати судовий розгляд після призначення нового глави Міноборони, вона відповіла:

"Єханурова звинуватили в серйозних злочинах. Президент не може просто так взяти і відмовитися від підтримки людини, яку безпідставно опорочили, сказати, щоб вона (ця особа) сама продовжила судитися".

"Підтримка Єханурова – це принципова позиція президента. Він не кидає членів своєї команди", - наголосила Ульянченко, висловивши впевненість, що суд щодо питання Єханурова не триватиме надто довго.

А коментуючи призначення Петра Порошенка міністром закордонних справ вона запевнила, що "не було ніяких домовленостей", просто Тимошенко "сказала, що погоджується на будь-яку кандидатуру міністрів закордонних справ і оборони, запропоновану президентом – і ми одразу ж внесли кандидатуру Порошенка".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування