Ульянченко озвучила "проблемний" прогноз

Понеділок, 26 жовтня 2009, 13:01

Глава секретаріату президента Віра Ульянченко вважає, що Верховна Рада буде переобрана в 2010 році.

"Думаю, Верховна Рада теж буде переобрана в 2010 році (як і місцеві ради). Будь хто, хто переможе на виборах президента, буде зацікавлений у новому парламенті", - сказала вона в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"Питання тільки в тому, коли вони відбудуться – навесні чи восени", - додала Ульянченко.

Глава СП також прокоментувала ситуацію з ухваленням бюджету на наступний рік. На її думку, внесення Кабінетом міністрів у парламент до кінця року такого варіанта бюджету, який у підсумку буде схвалений президентом, нереальне.

"Упевнена, цього не станеться. Такий бюджет, у якому не буде популізму, нинішній Кабмін не внесе", - сказала Ульянченко.

На запитання, чи не загрожує це зривом виборчої кампанії-2010 через відсутність фінансування, вона зазначила: "Не сумніваюся, що саме на це гроші знайдуться. А ось на вирішення інших проблем, які стосується життя людей, їх може не вистачити".

"Буде дуже серйозною проблемою, як вижити за принципом 1/12, адже бюджет 2009 року теж побудований на нереальних показниках, на докризовій моделі 2008 року. У 2010 році він не виконуватиметься", - упевнена Ульянченко.

Говорячи ж про масштабні проекти, які президент Віктор Ющенко планує завершити до кінця каденції, вона сказала, що, "насамперед, це угода про асоціацію з ЄС, 90% якої може бути підписано".

"У політичній частині не залишилося питань... Інша ситуація з економічною частиною, де регламентується захист вітчизняного виробника. І якщо ми заради більшої швидкості (підписання документа) поступимося в переговорних позиціях, це означатиме здачу національних інтересів", - пояснила Ульянченко.

На запитання, чи означає це, що на саміті Україна – ЄС, який пройде 4 грудня у Києві, цілісна угода про асоціацію не буде підписана, вона сказала: "Давайте дочекаємося 4 грудня".

"У нас уже є низка завершених і дуже важливих документів, наприклад, угода про приєднання України до енергетичного співтовариства", - зазначила Ульянченко.

А що ж до ініціативи Ющенка зі зміни Конституції, то, за словами глави СП, Верховна Рада 23 жовтня "продемонструвала, що в неї немає ніякого бажання займатися конституційною реформою в тому вигляді, у якому її уявляє собі суспільство".

"Таким чином, цей проект (нинішнього президента) буде завершений уже після президентських виборів", - сказала Ульянченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування