Тимошенко програє Януковичу навіть у дослідженнях БЮТ

Понеділок, 26 жовтня 2009, 13:13

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович має підтримку 28,7% українців, а Юлія Тимошенко - 19%.

Про це йдеться у звіті про загальнонаціональне опитування, проведене наприкінці вересня Центром "СОЦІС" на замовлення Українського фонду підтримки реформ, повідомляє УНІАН.

Тимошенко лідирує в 16-ти областях і в м. Києві, а Янукович - у 8-ми областях, Криму та Севастополі.

В макрорегіоні "Схід-1" (автори дослідження віднесли до нього Харківську, Запорізьку, Дніпропетровську, Херсонську, Миколаївську та Одеську області) за Януковича у першому турі готові проголосувати 38%, а за Тимошенко – 12%. Лідера "Фронту змін" Арсенія Яценюка підтримують 7,5% опитаних.

У макрорегіоні "Схід-2" (Донецька, Луганська, АР Крим) Януковича підтримують 55,9% респондентів, керівника Компартії Петра Симоненка – 6,2%, Тимошенко - 4,8%.

В макрорегіоні "Центр-2" (Житомирська, Чернігівська, Сумська, Полтавська, Кіровоградська області) лідирує Тимошенко. Її готові підтримати 26% опитаних жителів вищезазначених областей. Другим за рейтингом йде лідер Партії регіонів - його підтримали 18,3% респондентів. У Яценюка - 11,3%.

В макрорегіоні "Центр-1" (Закарпатська, Чернівецька, Хмельницька, Вінницька, Черкаська, Київська області та м. Київ) попереду само Тимошенко. Її готові підтримати майже 28% опитаних жителів вищезазначених регіонів. Другим за рейтингом тут йде лідер Янукович – його підтримали 14% респондентів. У Яценюка - 11,3%.

Готовність проголосувати на президентських виборах за Тимошенко висловили майже 30% опитаних жителів Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Волинської та Рівненської областей (саме ці регіони включені в макрорегіон "Захід").

Другим за рейтингом, із великим відставанням, йде лідер "Фронту змін" Яценюк - 13,9%.

В той же час у західному макрорегіоні у чинного глави держави Віктора Ющенка залишається 10,2% підтримки. В "Центрі-1" (Правобережжя) він має 3,2%, "Центрі-2" (Лівобережжя) – 1,3%, "Сході-1" – 1,2%, "Сході-2" (Донбас та Крим) - 0,2%.

Загалом було опитано 5 тис. респондентів - не менше як по 900 респондентів у кожному з п’яти макрорегіонів .

Український фонд підтримки реформ очолює бютівець Ігор Гринів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News