Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович дав гарантії на місце у дитячому садку

Понеділок, 26 жовтня 2009, 18:36

Віктор Янукович, у разі своєї перемоги на виборах президента гарантує довгострокову підтримку української родини.

Про це йдеться у його програмі "Україна – для людей", яка оприлюднена на його сайті.

"Вже з 2011 року при народженні першої дитини українська родина отримає 25 тис. грн., другої – 50 тис. грн., третьої та кожної наступної дитини – по 100 тис. грн.", - зазначив він.

"Гарантую щомісячні соціальні виплати на кожну дитину: при досягненні нею 3-річного віку і до 13 років родина отримуватиме щомісячно по 250 грн., а з 13 до 18 років – по 500 грн.", - йдеться у документі.

Також Янукович обіцяє "кожній дитині – гарантоване місце у дитячому садку".

Крім того, лідер регіоналів гарантує "збільшення кількості бюджетних місць у державних вищих навчальних закладах до 75%".

"Протягом 10 років принаймні 3 українські університети повинні увійти до світового рейтингу 500 найкращих вищих навчальних закладів", - йдеться у програмі.

Насамперед буде забезпечено "відмову від системи обов’язкового зовнішнього оцінювання для вступу до ВНЗ, надання можливості випускникам, які закінчили школу до 2009 року, вступати до ВНЗ за шкільними атестатами, зменшення показника наповнюваності шкільних класів, що збереже 2000 сільських шкіл".

Також Янукович обіцяє створити умови "для відродження іпотечного кредитування з фіксованою ставкою не більше 7% на рік".

"Держава повинна сформувати потужне замовлення на будівництво соціального житла. За 10 років буде збудовано 1 млн. квартир для молоді, працівників бюджетної сфери, малозабезпечених сімей, людей з обмеженими фізичними можливостями", - йдеться у програмі.

Крім того, лідер регіоналів гарантує встановлення мінімальних розмірів пенсій, які забезпечуватимуть базові потреби кожної людини: житло, їжа, лікування, підвищення соціальних стандартів для задоволення культурних потреб і можливості придбання товарів довгострокового споживання".

Також, згідно з програмою, це "створення умов для повноцінного відпочинку і туризму, захист прав працюючих пенсіонерів, відміну пільг при нарахуванні пенсій для високо посадовців".

Янукович обіцяє забезпечити поетапне збільшення обсягів бюджетного фінансування системи охорони здоров’я до загальноєвропейського рівня (10% ВВП).

"Раз і назавжди викореню започатковану владою ганебну практику поборів з хворих за отримання медичних послуг", - йдеться у документі.

"Посилю державний контроль за якістю медичних послуг та препаратів. Захищу громадян від цінових стрибків на ринку лікарських засобів. Гарантую якісну безкоштовну екстрену медичну допомогу. Інститут сімейного лікаря стане основою сучасної системи медичної допомоги", - заявив Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...