Тимошенко написала Ющенку листа про популізм

Вівторок, 27 жовтня 2009, 00:06

Прем’єр Юлія Тимошенко просить президента Віктора Ющенка ветувати закон про підвищення соцстандартів.

"Як відомо, основним принципом побудови бюджетної системи будь-якої держави є неупереджений, фінансово виважений розподіл національного продукту", - йдеться у її листі голові держави, повідомляє прес-служба уряду.

"На жаль, ігноруючи економічні аксіоми, керуючись виключно передвиборчим популізмом, нехтуючи здоровим глуздом, окремі політичні сили намагаються втягнути Україну в економічний хаос", - зазначила прем’єр.

"Підтверджуючи своє прагнення до продовження проведення економічних реформ навіть в умовах світової фінансової кризи, прошу вас застосувати право вето президента до зазначеного закону", - заявила Тимошенко.

Лист було направлено президенту 22 жовтня.

Крім того, у обґрунтуванні необхідності застосування права вето зазначено, що загальна сума додаткових видатків для реалізації норм закону становитиме 8,1 млрд. гривень у листопаді – грудні 2009 порівняно з обсягом видатків, які визначено в держбюджеті-2009.

Згідно з документом, у 2010 році додаткові видатки складуть 71,3 млрд. гривень порівняно з обсягом видатків, які передбачено у проекті держбюджету на 2010 рік, який перебуває на розгляді у Верховній Раді.

"Фінансування додаткових видатків призведе до розбалансування державного бюджету у 2009 – 2010 роках та збільшення дефіциту бюджету, що спричинить непередбачені темпи інфляції та зубожіння громадян України", - йдеться у документі.

"Для реалізації закону необхідно буде або здійснити запозичення (які у зазначених розмірах залучити неможливо), або скоротити близько 1,6 млн. посад працівників бюджетної сфери, що становить 45 відсотків їх загальної кількості", - наголосили в уряді.

"Крім того, різке підвищення розміру мінімальної зарплати додатково потребуватиме вишукання суб’єктами господарювання понад 87 млрд. гривень на оплату праці найманих працівників або призведе до кардинального скорочення їх чисельності та зростання заборгованості з виплати заробітної плати", - вважають у Кабміні.

Також в уряді зазначили, що цей документ не відповідає низці законів та Конституції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...