Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не хоче сваритися з Суркісом і Медведчуком

Вівторок, 27 жовтня 2009, 08:48

Прем'єр Юлія Тимошенко відмовилася втручатися в суперечки навколо обленерго, щоб не сваритися з Григорієм Суркісом і Віктором Медведчуком.

Про це заявив президент групи "Енергетичний стандарт" Костянтин Григоришин у інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Я не хочу купувати квиток на війну", - сказав він у відповідь на запитання, чому він відмовляється купувати обленерго на конкурсах, які зараз проводить ФДМ.

"Із технічних причин нам не вдалося купити "Львівобленерго", але 25%+1 акцію "Чернігівобленерго" ми задля експерименту купили. Додавши той пакет, що в мене був із Ігорем Коломойським, і отримавши від нього довіреність на голосування, ми зосередили майже 70% акцій і провели 9 жовтня збори акціонерів, на яких змінили на обленерго менеджмент", - розповів Григоришин.

"Але менеджмент обленерго, лояльний до власника міноритарного пакета акцій Григорія Суркіса, пред'явив рішення запорізького суду, який заборонив проводити збори акціонерів за позовом фізичної особи – міноритарного акціонера підприємства. Коли наші представники прийшли до судді, той сказав, що не виносив такого рішення", - зазначив він.

"Проте, збори ми провели, але менеджмент Григорія Суркіса відмовляється покидати обленерго. Виходить, я за свої гроші маю приходити і викидати їх звідти силою, а потім чиновники оголосять мене рейдером?", - обурився Григоришин.

За його словами, саме тому він не хоче "купувати ці акції".

"Я сказав про це прем'єр-міністру й запропонував такий варіант: давайте я й Ігор Коломойський віддамо ФДМ чи НАК "Енергетична компанія України" довіреність на голосування нашими акціями. Нехай держава проведе збори акціонерів, змінить менеджмент, лояльний до Григорія Суркіса, на державний", - передав Григоришин суть своїх пропозицій Тимошенко.

"Потім ФДМ продасть пакети акцій, а тоді ми їх купимо за досить високу ціну, прийдемо на підприємство і поставимо там свій менеджмент без усяких конфліктів", - продовжив він.

За словами Григоришина, на це прем'єр "сказала, що не буде сваритися з Григорієм Суркісом і Віктором Медведчуком".

Також Ігор Коломойський, за його словами, відмовився встрявати в суперечку особисто.

"Ми домовилися про принципи формування менеджменту і наглядової ради в обленерго. Він дав нам довіреність на керування своїми акціями обленерго. Але сам брати участь у процесі зміни менеджменту теж відмовився. Сказав, що в нього є партнерські відносини з Григорієм Суркісом", - сказав Григоришин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування