ЦВК: Тимошенко законно висувалася на Майдані

Вівторок, 27 жовтня 2009, 16:00

Заступник глави ЦВК Андрій Магера не бачить порушень при висуванні кандидатом у президенти Юлії Тимошенко на Майдані Незалежності.

Про це він повідомив у вівторок на прес-конференції, передає Ліга.net.

За його словами, українське законодавство не зобов'язує партії проводити з'їзди для висування кандидата в президенти виключно в приміщенні.

"У моєму розумінні кандидати, політична партія, виборчий блок політичних партій можуть проводити з'їзди там, де вважає за потрібне", - заявив він.

"Можливо, комусь захочеться, вибачите, я не хочу нікого образити, у свинарнику провести з'їзд, хтось хоче на площі, хтось хоче у великому залі, у "Експоцентрі України" - величезний зал, у якому багато людей може поміститися. Це справа виключно політичної партії і виборчого блоку політичних партій", - зазначив він.

"Для нас важливо те, щоб все проходило відповідно до вимог закону, щоб була належна кількість делегатів, не менш 200, щоб було прийнято рішення і не було ніяких проблем при подальшій реєстрації", - додав Магера.

Він також підкреслив, що не має інформацію про те, що мовляв на партійному з'їзді, який висунув Тимошенко кандидатом у президенти, голоси "за" не підраховувалися.

"У мене такої інформації немає, і той представник ЦВК, що був на цьому заході, повідомив, що висування проходило згідно із вимогами закону", - зокрема, підкреслив він.

Раніше в суботу Тимошенко офіційно висунули кандидатом на посаду президента.

За відповідну пропозицію, озвучену першим віце-прем'єром Олександром Турчиновим, делегати з'їзду на Майдані проголосували одноголосно.

Разом з тим, за інформацією присутніх на з'їзді голоси "за" дійсно не підраховувалися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування