Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пообіцяв захищати бізнесменів від Тимошенко

Вівторок, 27 жовтня 2009, 16:18

Президент Віктор Ющенко стурбований ситуацією з погіршенням ділового клімату в Україні.

Про це повідомила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова на брифінгу у вівторок.

За її словами, у п’ятницю, 30 жовтня, президент обговорить з вітчизняними підприємцями проблемні питання бізнесового сектора.

"Усі провідні країни світу розглядають бізнес як головну рушійну силу у подоланні кризи – і відповідно сприяють бізнесу у створенні додаткових робочих місць, інвестуванні і розвитку", - заявила прес-секретар.

"Натомість український уряд не тільки не вирішує ключових проблем української економіки, але й запроваджує нові бар’єри для розвитку підприємництва в Україні", – переказала вона позицію президента.

Ванникова зазначила, що на підприємців чиниться дедалі зростаючий податковий тиск, зокрема уряд санкціонував сплату вітчизняним бізнесом наперед податків та зборів.

"Це позбавляє підприємства життєво необхідних обігових коштів. У поєднанні з колапсом системи банківського кредитування, це створює для багатьох підприємств реальну загрозу банкрутства", – сказала прес-секретар.

Вона нагадала, що станом на 1 серпня поточного року сума наперед сплачених податків становила 10,5 млрд. гривень, а неповернення ПДВ сягає 16 млрд. грн.

"Кабінет міністрів вдається до свідомого порушення Конституції шляхом зміни податкового законодавства своїми актами", - заявила Ванникова.

За словами прес-секретаря, "таке ставлення уряду до бізнесу є однією з причин неспроможності підприємців не тільки розвивати свою справу, а й виплачувати заробітну плату своїм співробітникам".

"Президент заявляє, що зупиняв і надалі зупинятиме рішення Кабінету міністрів, які фактично знищують національний бізнес", – наголосила Ванникова.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування