Луценко дозволив охороні меджлісу носити зброю

Вівторок, 27 жовтня 2009, 18:57

Міністерство внутрішніх справ згодне видати дозволи на носіння зброї охороні меджлісу кримськотатарського народу.

Про це з посиланням на заяву міністра закордонних справ Юрія Луценка депутат від НУ-НС, голова меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, повідомляють Українські новини.

Таке рішення пов’язане з погрозами про ліквідацію керівництва меджлісу екстремістським угрупованням "Ат-Такфір валь-Хіджра".

Зі слів Джемілєва, Луценко при зустрічі з ним підтвердив, що йому також як народному депутатові у будь-який час можуть видати дозвіл на носіння зброї.

"Той самий дозвіл буде видано співробітникам охорони меджлісу, тільки їм треба буде перебувати в офіційній охоронній службі", - заявив Джемілєв.

Він зазначив, що питання щодо інших членів меджлісу вирішується.

"Що стосується інших членів меджлісу, то це питання дискусійне, тому що в нього (Луценка) уже були проблеми: якось він давав дозвіл, а потім Генпрокуратура опротестовувала", - заявив лідер меджлісу, додавши, що крапка в цьому питанні ще не поставлена.

Як відомо, Джемілєв заявляв про необхідність дозволити всім 33 членам меджлісу носити й зберігати зброю у зв'язку з загрозами екстремістського угруповання "Ат-Такфір валь-Хіджра" ліквідувати керівництво меджлісу.

Крім того, Джемілєв заявив, що меджліс на одному зі своїх засідань має намір розглянути питання про звернення духовного управління мусульман Криму зі стурбованістю спробами представників екстремістських угруповань захоплювати кримські мечеті і зміщати імамів.

"У меджліс надійшло офіційне звернення муфтіятом Криму (духовне управління мусульман півострова) з занепокоєнням, що екстремістські угруповання і, в першу чергу, "Хізб-ут-Тахрір" вносять розлад у середовище кримськотатарського народу", - сказав він.

За словами лідера Меджлісу, "всі мечеті, що існують на території Криму, повинні бути обов'язково передані і лише духовному управлінню мусульман Криму, а не якимось релігійним організаціям, як би вони не називалися", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Крім того, він переконаний, що "не може бути й мови про те, щоб хтось і десь мав право усувати імамів".

Джемілєв нагадав, що у всіх мусульманських країнах імами призначаються духовними управліннями мусульман. "Цю систему якщо ми впровадимо, то тоді, принаймні, ми зробимо якийсь крок на стабілізацію в релігійному питанні", - підкреслив він.

Також лідер меджлісу заявив, що друга сесія Курултаю (з'їзду) кримськотатарського народу 5-го скликання пройде 5-6 грудня в Сімферополі.

За його словами, під час майбутньої сесії Курултаю будуть розглядатися два головні питання. Перше питання - про наступні президентські вибори.

Крім того, додав Джемілєв, "мабуть, буде розглядатися питання про нового голову Меджлісу кримськотатарського народу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування