У Тимошенко для КВУ не придумали нічого кращого, як квякати

Середа, 28 жовтня 2009, 12:03

У БЮТ обурені заявою КВУ про порушення законів під час висування Юлії Тимошенко кандидатом у президенти.

У своїй заяві член фракції БЮТ Володимир Пилипенко стверджує, що з’їзд партії "Батьківщина" 24 жовтня пройшов без порушень виборчого законодавства.

При цьому він посилається на слова заступника голови ЦВК Андрія Магери. Це ж, за словами депутата, підтверджує і інший заступник голови ЦВК – Жанна Усенко-Чорна, яка відповідно до закону особисто була присутня на з’їзді.

"Дивно, що громадська організація "Комітет виборців України" перебрала на себе функції держоргану з контролю за дотриманням виборчого законодавства і знайшла порушення там, де їх не побачили члени ЦВК", - дивується Пилипенко.

"Ще більш дивно, що КВУ зосередив увагу на з’їзді саме "Батьківщини", а не, наприклад, Партії регіонів чи Народної партії", - додає він.

Втім, зауважує депутат, "можливе пояснення такої поведінки колись поважної і незалежної організації криється у теперішньому місці роботи її багаторічного керівника – Ігоря Попова - адже він працює заступником глави секретаріату президента".

"Шкода, що чільник КВУ так задарма "злив" свою організацію: тепер і його власні політичні перспективи розчинилися в залишках рейтингу Ющенка, і КВУ втратив весь напрацьований авторитет, тож змушений займатися банальною політичною "заказухою", - заявляє бютівець.

"Зважаючи на парадоксальну координацію дій команд Ющенка та Януковича, яку український народ спостерігає упродовж останніх місяців", Пилипенко "наважився спрогнозувати, що КВУ протягом виборчої кампанії не знайде жодного порушення в діях "регіоналів".

"Тож, щоб слова не розходилися з дією, пропоную організації нову назву: "Комітет виборців Януковича і Ко", скорочено – КВЯК. І КВЯКайте на здоров’я!", - запропонував він.

На з’їзді партії "Батьківщина" 24 жовтня на Майдані Незалежності не було сформовано лічильну комісію.

Крім того, під час безпосереднього голосування як такого підрахунку голосів не було. Заступник лідера БЮТ Олександр Турчинов практично одразу заявив, що делегати підтримали кандидатуру Тимошенко "одноголосно". При цьому кількість учасників з'їзду не називалася.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування