Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк готує "фронт" до парламентських виборів

Середа, 28 жовтня 2009, 12:37

Кандидат у президенти Арсеній Яценюк готується і до парламентських виборів.

Це підтвердив радник Яценюка, політолог Кость Бондаренко в коментарі газеті "Дело".

За його словами, перейменування партії "Демократичний фронт" у "Фронт змін" свідчить про активізацію підготовки Яценюка до парламентських виборів.

Рік тому Яценюк був присутній на установчому з'їзді "Демократичного фронту" в Одесі, але тоді Бондаренко заперечував причетність екс-спікера до цієї політсили. Тепер політолог лише запевнив, що на той момент Яценюк справді не був причетний до "Демфронту".

Як відомо, назву "Фронт змін" уже носить громадська організація Яценюка, на базі якої він веде свою президентську кампанію.

"Демократичний фронт" був створений у 2007 році, але з того часу жодного разу не брав участі у жодних виборах.

27 жовтня цього року партія офіційно змінила назву на "Фронт змін". Відповідне рішення, за інформацією Мін'юсту, було ухвалено на позачерговому з'їзді партії 23 вересня.

Її новим керівником став соратник Яценюка Андрій Іванчук. Він також є головою виконавчого комітету організації "Фронт змін".

Партія також змінила свій офіс і перебазовувалася в приміщення, де працює громадська організація Яценюка – за адресою вул. Верхній Вал, 4, у Києві.

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, коментуючи цю ситуацію газеті "Комерсант-Україна", сказав:

"Ситуація стандартна: купується порожня партійна оболонка, проводиться її ребрендинг, змінюється керівництво, і цим суттєво знижуються витрати на створення партії "нового формату". Яценюк пішов саме цим шляхом і підстраховується на випадок дострокової парламентської кампанії".

Разом із тим президент Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв вважає, що навіть у такій ситуації Яценюку все одно доведеться створювати партійну структуру з самого початку, "оскільки поки що за ним, крім його найближчих соратників, інвесторів і помічників, нікого немає".

"Є технологічне завдання – у майбутніх парламентських виборах може брати участь партія, яка вже зареєстрована і існує не менше року. Тобто він (Яценюк) просто візьме пакет документів, який на якихось підставах йому передали, і на його основі сформує свою партійну команду", - вважає Єрмолаєв.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування