Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДАІ чекає на нові штрафи за сп'яніння вже у новому році

Середа, 28 жовтня 2009, 12:54

Керівник департаменту ДАІ МВС Сергій Коломієць виступає за посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Про це він сказав під час прес-конференції у середу.

Коломієць зазначив, що після останнього посилення відповідальності смертність на дорогах зменшилася у порівнянні з минулими роками.

"Якщо у нас 26 людей гинули за добу у 2008 році, то зараз це 14 осіб", - уточнив керівник ДАІ.

Коломієць висловив сподівання, що законопроект, який передбачає посилення кримінальної відповідальності за скоєння ДТП у стані алкогольного сп'яніння, може бути прийнятий після президентських виборів.

За його словами, цей законопроект передбачає, що штраф за скоєння ДТП у стані сп'яніння становитиме від 8 до 10 тисяч гривень або 2 роки примусових громадських робіт та позбавлення прав на керування транспортними засобами на 5 років.

Разом з тим Коломієць наголосив, що судова система "ліберально ставиться до п'яниць".

Коментуючи ситуацію із законністю використання приладу "Візир", Коломієць сказав: "Візир" не помиляється. Просто є розходження між нами і прокуратурою, хоча Мін'юст на нашому боці".

"Генпрокуратура направила спеціальну ухвалу. Ми, виконуючи цю ухвалу, провели необхідні випробування і процедури та відповіли прокуратурі і домовилися з нею, що ми цей прилад пропустимо через випробування Держстандарту і комітету із захисту інформації", - розповів керівник ДАІ.

За словами Коломійця, на кожен прилад буде отримано пакет документів і вони будуть і далі працювати. При цьому керівник Департаменту ДАІ зауважив, що це були "робочі моменти з Генпрокуратурою".

Крім того, Коломієць заявив, що використання "Візиру" на авто ДАІ під час руху є законним.

"На приладі фіксується швидкість руху і авто, і авто ДАІ. Якщо рух відбувається назустріч, то вона (швидкість) віднімається, якщо у попутному напрямку – додається", - пояснив він.

"Покази приладу є достатнім доказом, що є порушення", - наголосив начальник Департаменту ДАІ.

При цьому Коломієць додав, що при роботі приладу не в автоматичному режимі, "а коли люди натискають кнопку і фіксують, вони (інспектори) зобов'язані вас зупинити і скласти протокол".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування