Луценко не озброюватиме Меджліс

Середа, 28 жовтня 2009, 12:59

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко відкидає можливість надання дозволу членам Меджлісу на носіння зброї.

Про це він заявив в середу в Ужгороді, передає УНІАН.

"Ніякий Меджліс ніхто озброювати не буде", - наголосив він.

"З дозволу пана Джемілєва я оприлюднив цю інформацію (про підготовку замаху) і запропонував йому отримати охорону МВС. На цей момент можу заявити лише одно: охорона буде здійснюватися виключно Державною службою охорони МВС України, і виключно цим двом особам", - підкреслив Луценко.

"Ніякого озброєння будь-яких громадських організацій просто не може бути. В тому числі це стосується Меджлісу кримськотатарського народу", - сказав Луценко.

Луценко нагадав, що міліція провела низку оперативно-розшукових заходів щодо виявлення терористичного угруповання на території АР Крим.

На жаль, додав міністр, через розголошення секретності не вдалося провести ще низку відповідних заходів, а також затримати лідерів цього екстремістського угруповання.

"Зокрема, ми так і не змогли затримати главу руху, відомого як Рудий Араб, котрий наразі перейшов на нелегальний статус. Проте затримали його заступника по джихаду", - сказав Луценко.

Як повідомлялося, 26 жовтня Луценко заявив, що активісти "Ат-Такфір валь-Хіджра" "засудили до смерті" Джемілєва і його близьких соратників, а також готувалися здійснити ряд терористичних актів із застосуванням вогнепальної зброї і вибухових речовин.

Міністр заявив, що Меджліс є "серйозною загрозою" для "Ат-Такфір валь-Хіджра", оскільки "підтримує традиційний іслам" і критикує діяльність радикальних рухів.

Джемілєв відмовився від охорони, запропонованої Міністерством внутрішніх справ однак запропонував, "щоб усім 33 членам Меджлісу було видано дозвіл на зберігання і носіння зброї".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування