Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко довідався, що Тимошенко будуть дискредитувати в США

Середа, 28 жовтня 2009, 15:13

Глава партії "Громада" Павло Лазаренко заявляє, що головні події з дискредитації Юлії Тимошенко будуть розгортатися в США.

Про це він заявив у коментарі Ліга.net.

"У мене немає сумнівів у тім, що головні події по дискредитації Тимошенко будуть розгортатися тут, у США... Немає ніяких сумнівів, що активізація подій у США й в Україні обумовлена одним - президентськими виборами в січні 2010 року. І головний їхній удар через дискредитацію Лазаренка спрямований на загальновизнаного українського лідера", - заявив Лазаренко.

Він нагадав, що справа проти нього, заснована на матеріалах, що стосуються діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України", до якої у свій час мала відношення Тимошенко, цілком закрита федеральним судом США ще в 2004 році з формулюванням "за відсутністю складу злочину".

В Україні всі справи щодо ЄЕСУ і Тимошенко були закриті рішеннями судів у 2005 році.

"Однак якась юридична компанія, назвемо її умовно "Фірма Z", одержавши рішення суду в штаті Массачусетс (США), що нібито дозволяє їй претендувати на якісь, приналежні мені, активи, почала подавати цивільні позови. Але, оскільки їхні претензії були безпідставними, мною був виграний суд першої інстанції, а потім і апеляційний суд", - розповів він.

"Тепер же ця компанія приєдналася до цивільної справи у Вашингтоні (округ Колумбія) і продовжує торпедувати мене новими позовами... Навіщо я знадобився даній структурі, якщо вже в рамках карного процесу в Сан-Франциско було чітко встановлено, що ніяких фондів на території США в мене немає? Навіщо влаштовувати дорогу процедуру з наперед відомим негативним результатом?", - запитав Лазаренко.

"Адже навіть за найскромнішими підрахунками розгляд позовів цієї досить дивної фірми цивільними судами США обійдеться в 10 млн. доларів! Звідки в нікому не відомої структури з'явилися такі величезні кошти?.. Йде чітке фінансування з великого олігархічного джерела", - заявив Лазаренко.

При цьому він додав, що головна мета замовника акції - не допустити обрання нинішнього глави уряду президентом країни.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...