Єхануров має підтвердження, що питань до нього немає

Четвер, 29 жовтня 2009, 09:11

Юрій Єхануров стверджує, що в Генпрокуратури немає претензій до його діяльності на посаді міністра оборони.

Про це нинішній перший заступник глави секретаріату президента сказав у середу на VIII з'їзді очолюваного ним Союзу підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств, пише "Комерсант-Україна".

Делегати з'їзду заслухали звіт про зроблену роботу і провели вибори керівництва Союзу. Почесним президентом організації одноголосно був переобраний Єхануров. Після закриття з'їзду він звернувся до делегатів у неформальній обстановці.

"Позавчора (26 жовтня) у секретаріат президента, парламент і всі зацікавлені органи надійшли результати перевірки Генпрокуратурою діяльності Міноборони і моєї діяльності як міністра. Питань до мене немає", - заявив, зокрема, Єхануров.

Як повідомив газеті керівник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко, Єхануров говорив делегатам з'їзду про результати перевірки, завершеної Генпрокуратурою у червні.

"Вони спрямовані в держоргани лише тепер, бо ми очікували закінчення всіх перевірок, які також проводили ГолоКРУ, Державна податкова адміністрація та інші контролювальні органи", - пояснив Бойченко.

Єхануров, між тим, повідомив також, що подав апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 9 липня. "Документи знаходяться на розгляді, результат буде оголошено найближчим часом", - сказав він.

"Але якщо суд не зважиться взяти на себе відповідальність і ухвалити рішення, президент уже заявив про готовність подати мою кандидатуру на посаду міністра оборони повторно", - підкреслив екс-міністр.

Як відомо, глава секретаріату президента Віра Ульянченко раніше заявляла, що після завершення всіх судових розглядів кандидатура Єханурова повторно буде запропонована президентом на посаду голови Міноборони.

З березня по червень прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звинувачувала Єханурова в неефективному використанні бюджетних коштів на посаді міністра оборони.

20 травня Тимошенко пообіцяла спрямувати до Генпрокуратури звіт голови Головного контрольно-ревізійного управління Миколи Сивульського, яке здійснювало перевірку діяльності Міноборони. Після цього звіт ГоловКРУ був направлений до Генпрокуратури.

У червні Верховна Рада задовольнила подання Кабміну про відставку Єханурова. Він звернувся до суду з позовом про незаконність своєї відставки.

9 липня Окружний адмінсуд відмовив Єханурову в задоволенні позову.

Однак 16 липня екс-міністр продемонстрував журналістам, що в цьому рішенні йдеться, що інформація ГоловКРУ "не підтвердилася в ході перевірки Генеральною прокуратурою", а питання звільнення міністра оборони "носить винятково політичний характер" і не пов'язане з виконанням його обов'язків на посаді міністра оборони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...