Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Заході бачать, що Тимошенко хоче "оживити" революційні настрої

Четвер, 29 жовтня 2009, 12:01

Закордоном вважають, що Юлія Тимошенко намагається "оживити" революційні настрої п’ятирічної давнини.

Так, швейцарська газета "Нойє Цюрхер Цайтунґ" пише про "намагання партії Тимошенко повторно оживити на київському Майдані минулої суботи революційні настрої п’ятирічної давності", повідомляє Радіо "Свобода".

При цьому видання називає сумнівною з погляду демократичності процедуру висування партією "Батьківщина" Тимошенко кандидатом у президенти на вибори-2010. Газета висловлює подив, що висування відбулося без альтернативних кандидатів.

Крім того, "Нойє Цюрхер Цайтунґ" відзначає схильність Тимошенко до популізму, атакування нею колишнього "соратника" президента Віктора Ющенка та лавірування між ЄС і Росією у намаганнях "підтримки тісніших стосунків з останньою".

Швейцарська газета також наголошує на позиціюванні Тимошенко щодо її головного конкурента Віктора Януковича і зауважує, що нинішньому президенту "опитування не дають ніякого шансу пробитися у друге коло".

У свою чергу, чеська "Днес" пише, що балотування на цих виборах Тимошенко дає Україні можливість вперше мати жінку-президента, – хоча наголошує, що головний її конкурент із "проросійської Партії регіонів" значно випереджає прем’єра у рейтингах.

"Днес" наводить дані, що у Януковича підтримка виборців коливається у межах 22-27%, а у Тимошенко – 13-16%. "Ющенко, котрий разом із Тимошенко стояв 5 років тому на чолі так званої Помаранчевої революції, далеко позаду провідної двійки", зазначає чеське видання.

Водночас, польська "Ґазета Виборча" інформує про наміри Європарламенту вислати до України численну спостережну місію на президентські вибори 17 січня 2010 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...