Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратурура таки відсторонила адвоката Пукача

Четвер, 29 жовтня 2009, 12:16

Керівництво Генеральної прокуратури відсторонило адвоката Миколу Лаптієва від захисту Олексія Пукача.

Про це УНІАН повідомила адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

"Вчора ввечері Микола Голомша (заступник генпрокурора) сказав мені, що повноваження адвоката Лаптієва припинили, і Пукач обрав собі іншого адвоката в якості свого захисника", - сказала вона.

Водночас Теличенко поки що не знає прізвища цієї людини, але зауважила, що раніше цей захисник участі в справі щодо вбивства Георгія Гонгадзе не брав.

Раніше Генпрокуратура всупереч нормам КПК відмовила Теличенко у вимозі замінити адвоката Пукача - Лаптієва, який захищав в суді одного із вбивць Гонгадзе Олександра Поповича.

За словами Теличенко, це не було зроблено навіть після роз’яснення Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, в якому підкреслювалося, що "орган досудового слідства при призначенні захисника Пукача О.П як обвинуваченого у вчиненні вбивства Гонгадзе має суворо дотримуватися вимог ч.ч.2 та 3 ст. 61 КПК України".

"Відтак, Пукачу має бути призначено захисника, який у даній справі не надавав юридичну допомогу особам, інтереси яких суперечать інтересам Пукача. Адвокат, який раніше здійснював захист Поповича, як обвинуваченого у вбивстві Гонгадзе, не може бути призначений захисником Пукача", - зазначила адвокат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування