Тимошенко замість себе послала у Брюссель "гінця"

Четвер, 29 жовтня 2009, 13:51

Віце-прем'єр Григорій Немиря бере участь у роботі саміту Європейської народної партії, представляючи партію "Батьківщина".

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", раніше участь Немирі не планувалася, бо запрошення від ЄНП були спрямовані президенту Віктору Ющенку і прем'єру Юлії Тимошенко як лідерам партій "Наша Україна" і "Батьківщина" відповідно.

Відомо, що візит до Брюсселю на саміт ЄНП планував Ющенко, однак його було скасовано практично напередодні заходу.

Джерела називають однією з причин цього лист президента ЄНП Вілфреда Мартенса на ім'я Тимошенко зі словами підтримки на її адресу як кандидата в президенти. Лист був зачитаний на Майдані Незалежності минулої суботи під час церемонії висування Тимошенко кандидатом у президенти.

Останні події

Разом із тим, підтримка ЄНП лідерів політичних сил, які належать до цієї партійної "родини" – стандартна практика. Для ЄНП важливо, щоб до керівництва державою прийшли представники з числа партій ЄНП, зазначає агентство.

У листі Мартенса до Тимошенко містяться слова підтримки, але не сказано, що прем'єр-міністр є єдиним кандидатом, якого підтримує ЄНП. Агентство передбачає, що аналогічний лист буде відправлено і на адресу Ющенка.

Участь Немирі в нинішньому саміті ЄНП - остання можливість представника "Батьківщини", яка має статус спостерігача, поспілкуватися з керівниками держав - членів ЄС і заручатися підтримкою.

Саміт ЄНП традиційно проходить напередодні саміту Євросоюзу.

У Брюсселі участь у заході беруть президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, президент Європейського парламенту Єжи Бузек, президент Європейської Ради, прем'єр-міністр Фредрік Реінфелдт.

Також у ньому беруть участь керівники Німеччини - Ангела Меркель, Франції - Франсуа Філон, Нідерландів - Ян-Пітер Балкененде, Люксембургу - Жан-Клод Юнкер, Бельгії Герман Ван Ромпуй, Литви - Андріус Кубіліус, Мальти - Лоуренс Гонзі, Польщі - Дональд Туск, Румунії - Трайан Басеску, Болгарії - Бойко Борисов, Латвії - Валдіс Домбровскі, Хорватії - Йадранка Косор, Грузії - Михайло Саакашвілі, Албанії - Салі Беріша та інші.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування