"Регіони" побоюються, що Тимошенко зірве підрахунок голосів

Четвер, 29 жовтня 2009, 15:46

Перший віце-спікер Верховної Ради Олександр Лавринович побоюється зриву підрахунку результатів виборів президента.

"Передбачається використання ЦВК як інструмента для того, щоб в Україні не були встановлені результати виборів", - сказав він в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

За словами Лавриновича, з цією метою БЮТ ініціює зміни до редакції діючого закону про вибори президента, що передбачають, що уточнення списків виборців у день голосування здійснюється тільки на підставі рішення судів.

При цьому він нагадав, що відповідно до діючого закону, право уточнення списків виборців у день голосування надається дільничним виборчим комісіям.

Крім того, Лавринович повідомив, що БЮТ відмовився підтримати одну з пропозицій про те, щоб ЦВК могла встановлювати результати виборів більшістю членів комісії, що присутні на засіданні, а не більшістю від складу ЦВК.

При цьому Лавринович нагадав події 2007 року, коли кілька членів ЦВК не з'являлися на засідання й такий чином зривали засідання.

"І зараз, після відмови зробити цей крок, видно, що така технологія знову розглядається як можлива для досягнення політичної мети", - сказав він.

За словами Лавриновича, якщо результати президентських виборів не принесуть бажаних для БЮТ результатів, то у цієї політичної сили "безумовно, є необхідність підготувати плацдарм для тих дій, що влаштовувалися в 2007 році".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...