Донецька міліція побила журналіста. Відео

Четвер, 29 жовтня 2009, 17:53

Незалежна медіа-профспілка вимагає порушення справи за фактом побиття правоохоронцями журналіста.

"24 жовтня у Донецьку був побитий наш колега, профспілчанин Максим Касьянов. За що – не ясно взагалі, бо він не порушував ані закону, ані громадського порядку", - йдеться в заяві.

Голова медіа-профспілки Роман Скрипін наголошує, що журналіста побила міліція:

"Вимагаємо окрім вибачень, порушення справи та розслідування по усіх напрямках".

Крім того, профспілка скерує запити з відповідною вимогою до МВС та Генпрокуратури.

24 жовтня Незалежна медіа-профспілка та об'єднання соціально відповідальних працівників торгівлі готувалися до проведення спільної благочинної акції.

В рамках цієї акції планувалася безкоштовна передача школі-інтернату продуктів на суму близько 110 тисяч гривен, повідомляє профспілка.

Члену профспілки Максиму Касьянову було доручено прослідкувати за оформленням та доставкою продуктів.

Журналіст домовився з продавцями про тимчасове зберігання продукції (близько двох годин) і поїхав вирішувати транспортні питання.

Близько 16 години йому зателефонував один з продавців, який повідомив, що вже оплачені продукти викрадають невідомі особи.

Прибувши на місце, Касьянов побачив, що невідомі відкрито крадуть його майно, завантажуючи його у вантажне авто.

Невідомі назвали себе працівниками міліції, які проводять конфіскацію товару з точки, яка нібито вела торгівлю у невстановленому місці.

На пояснення журналіста про те, що товар є його приватною власністю, на пред'явлення накладної та посвідки, невідомі не звернули уваги і продовжили свої дії.

Через деякий час під'їхали працівники міліції, які опитали журналіста, прийняли від нього заяву, після чого, за інформацією медіа-профспілки, долучилися до конфіскації майна.

Для перевірки умов перевезення товару Касьянов заліз у кузов авто і попросив пред'явити протокол вилучення товару.

Натомість його зіштовхнули на землю і кілька невідомих разом з міліціонерами почали його бити ногами та заламувати руки, йдеться в повідомленні.

Після цього невідомі вдягнули на журналіста наручники і пробували засунути його у багажник, але потім посадили на заднє сидіння авто і повезли до Ворошиловського РУВС.

Через дві години Касьянова відпустили з управління, після чого швидка доставила журналіста до лікарні, де у нього діагностували струс головного мозку, забиття м'яких тканин голови, шиї, кінцівок.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування