У Львові до хворих відправлять студентів-медиків

Четвер, 29 жовтня 2009, 19:13

Для надання медичної допомоги хворим у Львові у разі потреби має бути залучена додаткова кількість медичного персоналу.

Відповідне розпорядження про заходи щодо попередження масового розповсюдження грипу і гострих респіраторних інфекцій підписав міський голова Львова Андрій Садовий у відповідь на лист від Головного державного санітарного лікаря у Львові.

Зокрема, мають бути залучені лікарі усіх спеціальностей, інтерни, студенти 5-6 курсів та лікарі курсів післядипломної освіти Львівського національного медичного університету ім. Галицького, повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Крім того, у документі йдеться: "У період спалаху грипу і гострих респіраторних інфекцій (ГРІ) у позашкільних навчальних закладах і загальноосвітніх школах тимчасово припинити навчання".

"Запроваджується план заходів щодо попередження масового розповсюдження грипу і гострих респіраторних інфекцій. В лікарнях розгорнути необхідну кількість лікарняних ліжок для госпіталізації хворих", - наголошується у розпорядженні.

"Змінити графік роботи поліклінік, у разі потреби проводити перехід ЛПЗ на семиденний робочий тиждень з метою оперативного забезпечення потреб населення в медичній допомозі", - розпорядився мер Львова.

"У лікарнях виділити окремі палати та бокси для пацієнтів, хворих на грип, для їх ізоляції. Запровадити заборону відвідування стаціонарних хворих у період складної епідемічної ситуації", - зазначається у розпорядженні.

"Запровадити в лікувально-профілактичних закладах використання марлевих масок та пов'язок. У школах-інтернатах і дитячих будинках посилити огляд дітей для своєчасного виявлення випадків захворювання для недопущення його ощирення", - розпорядився мер.

Має бути забезпечена систематична дезінфекція обладнання, приміщень, посуду на підприємствах харчової промисловості, громадського харчування, торгівлі та запроваджено використання марлевих масок.

"Забезпечити щоденне провітрювання та вологе прибирання та дезінфекцію приміщень кінотеатрів, будинків культури, музеїв, виставочних залів, театрів. На об'єктах комунального господарства, пасажирського автотранспорту, трамвайно-тролейбусного управління запровадити використання марлевих масок", - йдеться у документі.

"На промислових підприємствах забезпечити вологе прибирання з застосуванням дезрозчинів побутових приміщень, їдалень, місць масового перебування працівників", - наголосив Садовий.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...