У "Регіонах" розказали, чим має займатися БЮТ

Четвер, 29 жовтня 2009, 20:18

Міністерство внутрішніх справ не поповнює реєстр виборців новою інформацією.

Про це в ефірі 5 каналу заявила регіоналка Олена Лукаш.

"Мені хочеться побажати БЮТ, який очолює уряд, займатися списком виборців. Ми ж розуміємо, що виправлення у списку виборців пов’язане не з бажанням Януковича, чи мене, а з тим, що списки виборців дуже недосконалі", - заявила вона.

"Основним донором реєстру виборців є МВС. Якщо воно не поповнює реєстр виборців Криму на 70%, центральні області на 20%, а східні області, які традиційно нас підтримують, від 30% до 50%, не надають інформацію про виборців. Про які списки виборців ми можемо казати у день голосування", - сказала депутат.

Лукаш наголосила, що "це офіційна інформація з органів ведення державного реєстру".

"Що це – халатність, саботаж, дії, спрямовані на позбавлення громадян волевиявлення, мені важко сказати", - зазначила вона.

Крім того, відповідаючи на питання, чи знайде парламент порозуміння у питанні зміни виборчого законодавства, вона сказала: "Що стосується змін до закону, які будуть стосуватися виконання рішення Конституційного Суду – обов’язково знайдемо".

"Щодо порад деяких членів Венеціанської комісії – обов’язково знайдемо, процедурних питань, які не є суто політичними – обов’язково знайдемо, допуску міжнародних спостерігачів до виборів – знайдемо", - зазначила депутат.

"У мене велике сподівання, що більш ніж 300 голосів за зміни до виборчого законодавства відбудуться. Законопроекти від БЮТ і від Партії регіонів вже зареєстровані, вони тотожні, тому підстави для зближення є", - сказала Лукаш.

Крім того, вона заявила, що вирішення питання щодо члена ЦВК Анатолія Писаренка, який досяг граничного віку перебування на держслужбі, блокується коаліцією у парламенті та Окружним адмінсудом Києва.

Також, коментуючи закон про підвищення соцстандартів, Лукаш сказала: "Коли закон набере чинності після підписання його президентом і після його публікації, жодні звернення міністра фінансів, жодні подання до Конституційного Суду не зупиняють його дію".

Як відомо, напередодні президент Віктор Ющенко заявив, що не буде ветувати закон про підвищення соцстандартів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування