Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат вдови Гонгадзе: Ніхто не сумнівається у "плівках Мельниченка", але...

П'ятниця, 30 жовтня 2009, 10:24

Адвокат вдови Гонгадзе Валентина Теличенко не сподівається на прискорення розслідування вбивства після висновків експертизи "плівок Мельниченка".

Про це вона заявила "Німецькій хвилі".

За її словами, висновки експертизи є матеріалами слідства, які не підлягають розголошенню, а тому екс-майор Держохорони Микола Мельниченко не може нічого знати про результати експертизи.

До того ж, невідомо які саме матеріали були скеровані на експертизу до Німеччини і які питання поставлені експертам.

Теличенко впевнена, що якими б не були результати експертизи, вони не вплинуть на перебіг розслідування, – адже самі записи не можуть бути доказами в суді, бо вони здобуті незаконним шляхом.

"Ніхто сьогодні не сумнівається, що на "плівках Мельниченка" зафіксовані розмови в кабінеті президента Кучми. Але це не загрожує замовникам вбивства Гонгадзе", - сказала адвокат.

Записи, експертиза яких проводилася, пояснила вона, є лише допомогою слідчим у визначенні напрямку розслідування.

Але якщо прокуратура раніше не працювала по цих напрямках, то "я не бачу, що сьогодні могло змінитися і прокуратура почала б розслідувати ці записи", сказала Теличенко.

Крім того, на її переконання, Мельниченко "піариться на результатах експертизи".

А здійнятий навколо записів галас, на думку Теличенко, – це "один із аспектів імітації розслідування справи про замовників та організаторів вбивства Гонгадзе".

Як відомо, у четвер Генпрокуратура України повідомила, що отримала результати фоноскопічної експертизи записів екс-офіцера президентської охорони Мельниченка, проведеної в Німеччині. На разі, вони вивчаються і перекладаються з англійської мови.

У свою чергу, Мельниченко уже заявив, що "ні в кого немає сумнівів" у тому, що німецькі експерти визнали його записи автентичними. І що в проаналізованих фрагментах є ознаки не лише підготовки вбивства Гонгадзе, а й "розмови, які викривають фальсифікацію результатів виборів, зокрема, у 1999 році".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування