Для боротьби з епідемією треба задіяти військових - Гриценко

П'ятниця, 30 жовтня 2009, 11:03

Паніку зупиняють не заспокійливими закликами, а рішучими і ефективними діями, заявляє кандидат у президенти Анатолій Гриценко.

Для цього, за його словами, необхідні: мобілізація усіх сил і засобів держави з надання меддопомоги, незалежно від їх відомчого підпорядкування і форми власності.

По-друге, необхідна ефективна координація дій на урядовому рівні; по-третє, підтримка зусиль уряду з боку президента, пише Гриценко у своєму блозі.

Президент має визначити завдання підпорядкованим силовим структурам, насамперед Збройним Силам, і задіяти для надання допомоги населенню медичні частини і підрозділи, а також військові шпиталі і, в разі потреби, санаторії для розміщення хворих.

Крім того – призвати необхідну кількість офіцерів-медиків з числа резерву першої черги на період, доки загроза поширення хвороби не буде локалізована. Це треба зробити невідкладно, протягом двох діб, наголошує Гриценко.

Першочергово треба задіяти мобільні санітарно-епідеміологічні загони армії, які спроможні діагностувати хвороби, на місці робити аналізи, виявляти збудники хвороб і надавати людям допомогу в місцях їхнього проживання.

Треба спорядити мобільні групи військових медиків, які б здійснювали профілактичний огляд людей і, в разі потреби, надавали їм допомогу у найбільш віддалених гірських районах. Такі можливості в армії є, і їх можна задіяти оперативно.

Оперативна профілактика і медична допомога безпосередньо в населених пунктах, активна роз’яснювальна робота заспокоять людей, дадуть їм відчуття безпеки і тим самим зупинять поширення панічних настроїв, переконаний Гриценко.

За цих умов неприпустимими є істеричні заклики окремих політиків щодо введення режиму надзвичайного стану в країні, чи її окремих регіонах.

Органи держвлади мають всі необхідні повноваження і повинні діяти спокійно, рішуче і ефективно, без будь-яких політичних авантюр, наголошує Гриценко.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування