В Україні посилять контроль за поїздками та перетином кордону – Тимошенко

П'ятниця, 30 жовтня 2009, 13:38

В Україні буде посилено контроль за перетином державного кордону та за пересуванням всередині країни.

Про це заявила прем’єр Юлія Тимошенко після екстреного засідання уряду в п'ятницю у зв'язку з епідемічною ситуацією в країні.

"Все, що стосується контролю за перетином кордону, буде максимально посилено", - заявила прем’єр.

"Багаторазово збільшено персонал, який буде контролювати перетинання кордону іноземними громадянами, будуть здійснюватися спеціальні швидкі тест-контролі у людей, у яких є мінімальні візуальні прояви на респіраторні захворювання", - додала вона.

За словами Тимошенко, зараз готуються спеціальні інформаційні відео-, аудіо-, друковані повідомлення для людей, де буде звернення:

"Мінімізувати пересування по території країни, будь-які поїздки, зібрання і зробити все, щоб сама людина захистила себе тим, щоб мала найменшу кількість контактів і була захищена медичною маскою".

Тимошенко повідомила, що на засіданні уряду були визначені профілактичні заходи.

Зокрема, це забезпечення людей медичними масками. За словами прем’єра, масками буде забезпечено всю країну: "Частина підготовлена влітку. Частина завозиться вже зараз. Всі українські заводи, які можуть виробляти медичні маски, отримали такі замовлення".

"Другий профілактичний захід – запобігти зібранню людей на одній території у великій кількості. У зв'язку з цим вводяться канікули на три тижні. Від сьогодні також відмінено всі масові заходи на всій території України терміном на три тижні", - додала Тимошенко.

За словами прем’єра, МОЗ веде консультації з фахівцями Всесвітньої організації охорони здоров'я відносно того, які вакцини на сьогодні є найбільш ефективними і в якій кількості їх слід пропонувати людям.

"Але вакцинація є добровільною процедурою", - наголосила Тимошенко і додала, що найголовніше зараз - при перших ознаках хвороби терміново звертатися до лікарів.

Тимошенко повідомила, що на засіданні було затверджено мінімальний пакет необхідних лікарських, профілактичних засобів, що повинні бути в кожній аптеці.

Разом з тим прем’єр та головний санітарний лікар України Олександр Біловол відмовилися назвати препарати, що входять до цього переліку, застерігши людей від самолікування.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування