Ющенко пропонує свої правила гри

П'ятниця, 30 жовтня 2009, 17:47

У Верховній Раді зареєстровано законопроект президента Віктора Ющенка про зміни до закону про вибори президента.

Про це повідомляє офіційний сайт парламенту.

Проектом закону пропонується внести зміни до закону про вибори президента в частині утворення виборчих дільниць, порядку утворення та організації роботи виборчих комісій, уточнення списків виборців, в тому числі на закордонних виборчих дільницях.

Крім того зміни стосуються ведення передвиборної агітації, порядку виготовлення та передачі виборчим комісіям виборчих бюлетенів, організації голосування, підрахунку голосів.

Також цей законопроект стосується встановлення підсумків голосування в межах територіального виборчого округу, окремого закордонного виборчого округу та результатів виборів президента, офіційного оголошення результатів виборів.

Крім того пропонуються зміни до кодексу адміністративного судочинства та відповідних положень закону про вибори президента в частині забезпечення судового захисту виборчих прав громадян, усунення недоліків законодавчого регулювання порядку оскарження порушень на виборах з урахуванням позицій Конституційного Суду.

Також пропонується на виконання рекомендацій міжнародних організацій доповнити закон про вибори президента положеннями, які надають можливість здійснення спостереження за ходом виборчого процесу офіційним спостерігачам від громадських організацій.

Як відомо, КС своїм рішенням визнав неконституційними низку положень нової редакції закону про вибори президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News