Депутати поговорять про грип на тижні

П'ятниця, 30 жовтня 2009, 18:45

Верховна Рада на наступному пленарному тижні обговорить питання, пов'язані з оголошенням епідемії грипу.

Про це заявив спікер Володимир Литвин, коментуючи майбутню роботу парламенту у зв'язку з оголошенням епідемії в Україні.

"Тиждень у Верховній Раді буде окреслений і цією проблемою і, природно, тою гарячкою, яка відмічена у політичній кампанії", - сказав Литвин.

"Разом з тим я розраховую, що ми будемо приймати в штатному режимі необхідні рішення", - сказав він.

Крім того, коментуючи ініціативу Партії регіонів про проведення позачергового засідання парламенту у зв'язку з оголошенням епідемії в Україні, Литвин сказав: "Я вперше чую про таку ініціативу. Якщо вона вже матеріалізована, то цілком очевидно, що це знову ж таки передвиборний хід".

"Я думаю, що не варто було б чекати 17:30 п'ятниці, для того, щоб запропонувати таке бачення. Я з 8:00 на роботі у Верховній Раді, і такого звернення до спікера не було", - додав він.

Литвин підкреслив, що в парламенті необхідно розглядати це питання, "але не в плані випускання пари".

На його думку, парламент повинен проаналізувати вже прийняті рішення на рівні виконавчої влади, на рівні безпосередньо Міністерства охорони здоров'я, а також місцевих органів влади з тим, щоб визначити подальші дії.

"В іншому випадку це буде черговий сплеск паніки, крику, які не принесуть нічого в позитивному плані", - підсумував він.

Спікер також підкреслив, що вважає, що необхідно було б в Україні оголосити надзвичайний стан. "Тому що те, що я почув на засіданні РНБО - це констатація і відсутність чіткого бачення, що необхідно робити", - заявив Литвин.

"Розводять руками замість того, щоб сказати, що необхідно робити", - зазначив спікер.

"Будемо сподіватися, що за результатами обговорення буде прийнято відповідний указ, хоча я думаю, що не уникнути і обговорення цього питання у Верховній Раді", - додав Литвин.

У той же час спікер підкреслив, що необхідно "припинити використовувати цю біду в передвиборних цілях". За словами спікера, також необхідно ухвалити одне єдине комплексне рішення, виходячи із ситуації, в якій опинилися люди і вся країна.

Крім того, відповідаючи на питання, чи піде парламент на карантин, Литвин сказав: "Борони Боже! Про що ви говорите? Треба триматися і працювати".

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...