Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко дала півмільярда на епідемію

П'ятниця, 30 жовтня 2009, 18:53

Уряд виділив 500 млн грн для закупівлі медикаментів, марлевих пов'язок та медичного обладнання.

Про це прем'єр Юлія Тимошенко повідомила в п'ятницю в Тернополі на нараді з керівництвом західних областей, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це (виділені кошти) у два рази більше, ніж необхідний обсяг ліків. На ці 0,5 млрд. грн будуть закуплені ліки, маски, медичне обладнання, в областях будуть створені спеціальні лабораторії, будуть створені спеціальні урядові групи, які будуть працювати в областях", - сказала прем'єр.

Також Тимошенко зазначила, що найближчим часом Україна закупить 17 спеціальних лабораторій для виявлення вірусу грипу А/H1N1.

"Ми виділимо найбільший обсяг ресурсів, який передбачений, і будемо вживати всі організаційні заходи, які відповідають саме такому рівню небезпеки", - сказала вона.

"Ми обов'язково залучимо всі міністерства і відомства. Якщо треба - ми будемо звертатися за додатковою допомогою до армії і МНС. Але тільки в тому випадку, якщо буде така необхідність", - підкреслила прем'єр.

У свою чергу, прес-служба уряду повідомила, що Кабмін вже перерахував Міністерству охорони здоров'я 100 млн. грн. для боротьби з епідемією з резервного фонду.

"Ці кошти призначені для придбання медикаментів, медичного обладнання, запобіганню поширення епідемії грипу", - йдеться у повідомленні.

Міністерство охорони здоров'я вже здійснює постачання необхідних ліків та обладнання в регіони, де зафіксовані спалахи хвороби, повідомляє прес-служба.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування