Вірус йде на схід - міністр

П'ятниця, 30 жовтня 2009, 21:53

Епідемія грипу поширюється з Західної України у центральні регіони держави.

Про це в ефірі 5 каналу заявив міністр охорони здоровя Василь Князевич.

"По динаміці грип рухається до Центральної України і нам треба готувати всю Україну", - наголосив він.

"У нас була проблема з ідентифікацією збудника. Він циркулював тільки у Західному регіоні. Різні версії відпрацьовувалися. Зараз маса йде додаткових аналізів, щоб ми не пропустили ще іншу патологію, яка може нашаруватися", - заявив міністр.

За словами Князевича, після скасування занять у школах та вищих навчальних закладах на Західній України "є стабілізація процесу".

Він також заявив, що дефіцит медичних засобів у аптеках, спричинений надмірним ажіотажем, буде "закритий за пару днів".

За словами міністра, Україна звернулася до всесвітньої організації охорони здоровя з проханням допомогти з вакциною проти грипу.

"Вона була б дуже доречна для вакцинації центральних та південних регіонів, і особливо наших медичних працівників", - заявив він.

Коментуючи проект постанови про свою відставку, зареєстрований депутатом від Партії регіонів, Князевич сказав: "Мене вже тричі відправляють у відставку по тим чи іншим питанням".

Він закликав не політизувати ситуацію з епідемією. "Йде дискредитація органу охорони здоров'я, який у надзвичайно важких умовах виконує свої функції. Немає іншого органу, щоб націю врятувати", - вважає міністр.

За словами Князевича, "на рівні держави необхідно мати один інститут, одну потужну лабораторію, яка дала б відповідь на всі питання".

"Я дав доручення залучити всі медичні ВНЗ, особливо 6 курс, тих, хто може вже бути як лікарі, до цього питання. Безпрецедентним рішенням уряду підпорядковані всі медичні засоби у державі міністру охорони здоров'я", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування