Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПОЛІТИКИ НЕ ХОЧУТЬ СКАСУВАННЯ ВИБОРІВ

П'ятниця, 30 жовтня 2009, 22:28

Представники українських політичних партій висловилися проти запровадження надзвичайного стану в країні в зв'язку з епідемією грипу.

Про це вони заявили "Дзеркалу тижня".

"Який надзвичайний стан? І з якої статі ми його повинні підтримувати? Держава повинна забезпечити злагоджену роботу всіх профільних органів влади: Мінздоров'я, МНС, санепідемстанції, якщо потрібно, то і резервістів", — заявив заступник глави парламентської фракції Блоку Литвина Сергій Гриневецький.

"Наявних організаційних ресурсів цілком достатньо, щоб справитися з лихом без усякого надзвичайного стану. Просто потрібно сконцентруватися на максимальній ефективності державного ресурсу", - відзначив він.

Загалом згодна з ним і член президії фракції Партії регіонів Ганна Герман, хоча вона не виключає і можливої підтримки запровадження НС у випадку погіршення епідеміологічної ситуації.

"Це питання на фракції ще не обговорювався. Моя особиста думка полягає в наступному: на сьогоднішній момент я не бачу необхідності введення надзвичайного стану", - відзначила депутат.

"Однак не виключаю, що, у випадку погіршення ситуації, рішення про введення НС мало би зміст підтримати. Для розгляду, у тому числі і цьому питанні, необхідно невідкладно, не чекаючи понеділка, провести парламентське засідання, присвячене епідемії", — заявила Герман.

Вважає введення НС зайвим і представник БЮТ Андрій Портнов.

"Фракція з цього приводу ще не збиралася. Однак, я упевнений, що уряд Юлії Тимошенко і наша фракція запропонують ефективніші методи захисту громадян ніж ті, котрі здатен запропонувати президент із метою скористатися приводом і зірвати вибори", — заявив політик.

Відповідно до українського законодавства, у випадку, якщо необхідність уведення НС мотивована не військовими або терористичними, а природними або техногенними загрозами (наприклад, пандемією), пропозицію про його введення подає Кабінет міністрів.
Надзвичайний стан запроваджується президентським указом, але тільки після затвердження Верховною Радою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування