Тест-системи на свинячий грип купили у фірми, яка їх не має?

П'ятниця, 30 жовтня 2009, 23:18

Тендер на закупівлю тест-систем для діагностики грипу А/H1N1 виграла фірма, що не виробляє тест-систем для практичної охорони здоров'я.

Про це пише "Дзеркало тижня" у своєму матеріалі, де намагається розібратися, куди пішли 50 мільйонів гривень з держбюджету, виділені на заходи для протидії епідемії.

"Судячи з інформації, виділені гроші були не тільки на папері — улітку проводилися тендери, йшли закупівлі. Але навіть сьогодні, у розпал епідемії в декількох областях, ви не знайдете на офіційних сайтах — куди і на що були витрачені ці гроші", - відзначає видання.

"Можливо тому, що витрачалися вони традиційно для нашої країни — за відпрацьованими схемами. По-перше, не було вибору — вирішили, що усе — від тест-систем і медикаментів до лабораторного устаткування — краще буде купувати в одного учасника", - пише автор матеріалу.

За наявною в "ЗН" інформацією, Генеральна прокуратура одержала необхідну інформацію, і тепер з'ясовує, для кого і під кого прописували такі схеми.

"По-друге, благий намір витратити кілька мільйонів гривень на закупівлю тест-систем для діагностики грипу — не тільки сезонного, але в першу чергу А/H1N1, закінчилися, м'яко кажучи, конфузом. Наші джерела в МОЗ повідомили, що тендер дивним чином виграла фірма, яка не виробляє тест-систем для практичної охорони здоров'я", - відзначається в матеріалі.

Головний санітарний лікар України Олександр Біловол від коментарю відмовився, пославшись на прес-конференцію, хоча в той час він її не проводив.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...