На Буковині епідемія забрала 5 осіб

Субота, 31 жовтня 2009, 18:43

Вранці 31 жовтня від грипу на Буковині померла ще одна людина, таким чином, епідемія в Чернівецькій області забрала життя уже п’яти осіб.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на начальника управління охорони Чернівецької ОДА Ігоря Шкробанця та головного санлікаря Буковини Олександра Світличного.

15 осіб перебуває у край важкому стані в реанімаційних відділеннях області, понад 170 буковинців - під наглядом лікарів у стаціонарах.

В померлих точно встановлений діагноз "свинячого грипу" лише в однієї людини, у чотирьох – проби на підтвердження вірусу H1N1 знаходяться у лабораторіях Києва і Лондона, йдеться у повідомленні.

За словами спеціалістів, протягом останніх двох днів на Буковині захворіло більше людей, ніж за весь минулий тиждень.

Визначено підприємства, які виготовлятимуть в Чернівецькій області захисні маски.

Для забезпечення їх сировиною, за вказівкою уряду вилучено 180 кілометрів марлевої тканини з мобілізаційного резерву.

У всіх закладах освіти – дошкільних, школах, позашкільних, вузах усіх рівнів акредитації припинено навчання. За словами заступника голови ОДА, було забезпечено виїзд іногородніх студентів з міста.

У місті залишилося 5% студентів, забезпечено догляд за хворими студентами, які не потребують госпіталізації, в гуртожитках.

Голова ОДА Володимир Куліш звернувся до голови Державної прикордонної служби з проханням закрити місцеві пункти пропуску на державному кордоні.

Станом на 31 жовтня, на Буковину надійшло лише трохи більше 1 тисячі доз препарату "Таміфлю".

Потреба Буковини в цьому препараті становить щонайменше 10 тисяч доз, повідомили в ОДА.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування