Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Джига стверджує, що Пукач його не звинувачував, а таращанське тіло - не Гонгадзе

Вівторок, 6 жовтня 2009, 13:28

"Регіонал" Микола Джига заперечує свою причетність до вбивства Георгія Гонгадзе і ставить під сумнів приналежність "таращанського тіла" журналісту.

Про це він сказав в інтерв'ю "Факти і коментарі", коментуючи заяву "самооборонця" Юрія Гримчака про те, що генерал Олексій Пукач підтвердив слідству причетність колишнього першого заступника голови МВС Джиги до організації розправи над Гонгадзе.

"За 9 років, які минули з дня зникнення Георгія Гонгадзе, мене ніхто ніколи не допитував у зв'язку з цією справою. А після скандальної заяви Гримчака я сам подзвонив у Генеральну прокуратуру. Мені відповіли, що нічого подібного Пукач не говорив", - сказав Джига.

Він зазначив, що з Гонгадзе знайомий не був, але після його зникнення, будучи першим заступником міністра, за завданням тодішнього голови МВС Юрія Кравченка очолював слідчо-оперативну групу з розшуку журналіста.

"Коли восени 2000 року в Таращі було знайдено обезголовлене тіло (нібито Георгія Гонгадзе), я виїжджав туди разом із головним судмедекспертом України Юрієм Шупіком і відомим антропологом Олегом Пилипчуком (він свого часу відтворював за рештками вигляд радянського розвідника Миколи Кузнєцова)", - розповів Джига.

"Обоє ці відомі вчені запевнили мене, що "таращанське тіло" не може належати Гонгадзе, бо воно явно перезимувало. Наступного дня я озвучив їхню думку у Верховній Раді, і мене "підняли на сміх", - заявив він.

На запитання, чи сумнівається він і зараз у тому, що тіло і знайдена нещодавно за наводкою Пукача голова належать журналістові, депутат від Партії регіонів сказав: "Не тільки я. Зазначте, рідна мати Георгія не вірить у це".

"Крім того, учені-генетики розповідали мені, що проведену в Москві генотипічну експертизу, яка нібито підтвердила, що в Таращі було знайдене тіло Гонгадзе, не можна назвати здійсненою через те, що зразки тканин порівнювалися зі зразками тканин матері, а не батька – тоді результати вважаються більш достовірними. Так вважають учені", - додав Джига.

"Що стосується моєї думки, я вважаю, що справа Гонгадзе ніколи не буде розкрита, і за кожного загострення політичної обстановки буде ще не раз витягатися - для спекуляцій і шантажу. Хто його знає, що зараз обіцяють Пукачу, щоб він дав потрібні на даний момент свідчення", - сказав "регіонал"

"А заяву Гримчака, цього "орла Луценка", який із "болгаркою" у руках брав участь у рейдерській атаці на Сумський хлібозавод, я розцінюю як відповідь на мій коментар до звинувачень народного депутата Ельбруса Тедеєва в причетності до ОЗГ. Я тоді сказав: "У Тедеєва немає ніякого кримінального минулого, а ось Луценка, цілком імовірно, чекає кримінальне майбутнє, якщо він буде так поводитися", - заявив Джига.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування