Кислинського зробили невиїзним

Вівторок, 10 листопада 2009, 10:06

Екс-заступнику голови СБУ Андрію Кислинському обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Про це він розповів "Українській правді".

За словами Кислинського, у понеділок його викликали до слідчого МВС для дачі пояснень у справі про підробку диплома про вищу освіту.

"Мені пред’явили звинувачення у тому, що я власноруч підробив диплом і обрали запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Мабуть, щоб я нікуди не втік", - сказав він.

При цьому Кислинський зазначив, що він відмовився давати свідчення, оскільки вимагає ознайомити його з матеріалами справи.

"Про всі документи, результати перевірок я дізнавався з інтернету. Мене ніхто ні з чим не ознайомлював", - сказав він.

Кислинський також зазначив, що для нього "нічого дивного у цьому процесі не відбувається".

"Я знаю, що моєю справою займається особисто Портнов, і він пообіцяв своєму керівництву, що я буду сидіти. Але я вважаю, що є ще у нас чесні судді, і ніякі юридичні особливості, які намагаються використати такі люди, як Портнов, не зможуть завадити встановити істину", - сказав він.

Кислинський також сказав, що має намір подати позов до Печерського райсуду із проханням визнати незаконною постанову МВС про порушення проти нього справи.

Водночас УНІАН з посиланням Департамент зв’язків з громадськістю МВС, повідомляє, що обвинувачення Кислинському ще не висунуто, і він залишається в статусі підозрюваного.

"Коли у справі всі матеріали будуть зібрані, йому висунуть обвинувачення", - сказали в МВС.

Як відомо, раніше щодо Кислинського було порушено кримінальну справу за підозрою у підробці диплома про вищу освіту.

Службова перевірка Головної держслужби встановила, що Кислинський не навчався в університеті Тараса Шевченка і диплом йому не видавався.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування