Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко порадив політикам лікуватися

Вівторок, 10 листопада 2009, 10:14

Вакцинація населення має відбуватися у суворій відповідності до рекомендацій лікарів.

Про таку позицію президента Віктора Ющенка на брифінгу повідомила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова.

"Президент вкотре звертається до політиків з проханням не займатися лікуванням українців, а швидше самим лікуватися від політичного грипу", - сказала вона.

"Бо проблема в Україні не в пандемії каліфорнійського грипу, проблема в Україні – це політичний грип, який розповсюджують своїми безвідповідальними заявами українські політики", – наголосила прес-секретар.

Ванникова повідомила, що глава держави закликав уряд, зокрема Міністерство охорони здоров’я, винести уроки з епідемії грипу і не повторити помилок у разі появи другої хвилі епідемії.

Насамперед йдеться про необхідність перегляду підходу до самої політики вакцинації.

"Вакцинації не тільки від грипу, а й від інших небезпечних хвороб – туберкульозу, дифтерії, кору, краснухи тощо. Дезорганізація кампаній вакцинації, випадки ввезення в Україну сумнівних ліків і вакцин, відсутність адекватної роз’яснювальної роботи призвели до підриву довіри громадян до вакцинації, як такої", - наголосили у секретаріаті.

"Відтак однин із уроків, які необхідно винести з епідемії, – це необхідність відновлення адекватної програми вакцинації. Президент доручив уряду, усім залученим міністерствам та іншим органам влади вжити до цього необхідних заходів", – зауважила Ванникова.

Однак, наголосила прес-секретар, "зважаючи на схильність керівництва Кабміну до перетворення роботи на шоу, глава держави застерігає проти спроб перетворити вакцинацію на чергову штурмову кампанію".

"Президент звертає увагу, що вакцинація має у кожному випадку відбуватися тільки після консультації з лікарем. Щеплення має допомагати людині перемогти хворобу, а не створювати додаткові ризики її здоров’ю", - йдеться у повідомленні.

"Президент застерігає проти спроб певних ділків і їх партнерів у органах влади нагріти руки на вакцинації. Глава держави закликає правоохоронні органи здійснювати постійний моніторинг дотримання законодавства при закупівлі, доставці і використанні вакцин", - заявили у секретаріаті.

"Ющенко наголошує: вакцинація має супроводжуватися належною роз’яснювальною роботою в центрі і на місцях", - зазначили на Банкові, додавши, що "кожна людина має чітко знати, де вона може отримати вичерпну фахову відповідь на будь-які питання, пов’язані з вакцинацією та захистом від хвороб".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...