ПР поскаржиться на розпис Тимошенко

Вівторок, 10 листопада 2009, 13:35

Партія регіонів буде звертатися з поданням до Конституційного суду щодо бюджетного розпису уряду.

Про це заявив регіонал Михайло Папієв, коментуючи постанову Кабміну від 29 жовтня про заходи щодо забезпечення виконання держбюджету та місцевих бюджетів у 2010 році.

"Дане рішення суперечить не тільки законам України, а й солодким обіцянкам глави уряду, які вона роздавала під час шоу-презентації проекту бюджету на 2010 рік", - йдеться у повідомленні прес-служби депутата.

"Парламентарій нагадав, що при прийнятті бюджету на 2009 рік уряд заморозив єдину тарифну сітку та прожитковий мінімум на рівні жовтня 2008 року", - зазначається у повідомленні.

"Цей самий підхід демонструється при формуванні бюджетної політики в 2010 році. Тільки шляхом ухвалення неконституційної постанови, тому що такі питання вирішуються законом про бюджет", - зазначив Папієв.

Депутат вважає подібні пропозиції уряду "заходами по загостренню кризи і масового зубожіння українських громадян".

"Це призведе до того, що доходи 20 млн. пенсіонерів та працюючих громадян стануть нижчими за межу бідності, яка склала ще у 2008 році 778 гривень", - наголосив Папієв.

"Люди мають знати, що відповідно до діючого закону про підвищення соціальних стандартів, з 1 листопада розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб складає 744 гривні, а для осіб, які втратили працездатність - 573 гривні, в той час коли Тимошенко намагається заморозити ці показники на рівні жовтня минулого року", - зазначив він.

"Навіщо нам Конституція, Бюджетний кодекс, Кодекс законів про працю, закон про оплату праці, Генеральна угода, якщо уряд їх не дотримується і в односторонньому порядку встановлює соціальні стандарти за якими країна буде жити в наступному році", - зазначив регіонал.

"Складається враження, що за час урядування Тимошенко постанови уряду є не підзаконними актами, а нормами прямої дії", - сказав він.

"На жаль, саме такі рішення, демонструють справжнє ставлення наших урядовців до українських громадян", - підкреслив Папієв.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування