Протигрипозні гроші Тимошенко зависли

Вівторок, 10 листопада 2009, 13:55

Івано-Франківська область не може використати 5,7 млн. грн., виділених Кабміном на боротьбу з епідемією.

Причиною цього є складна процедура освоєння коштів, заявив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук.

"Проблемним питанням залишається ще нерозблокування коштів - 5,7 млн. грн. 5,7 млн. грн. у нас на рахунках, а розпорядником коштів є Міністерство охорони здоров'я", - сказав Палійчук у вівторок на брифінгу.

Голова ОДА вважає за необхідне більшу частину цих коштів направити на придбання апаратури і обладнання, зокрема рентген-апаратів і пересувних рентген-апаратів.

"Угоди на поставку у нас укладені, ціни практично на 50% нижчі ринкових. Єдине, чекаємо дозволу від Міністерства охорони здоров'я і Міністерства економіки стосовно узгодження ціни", - уточнив Палійчук.

Він пояснив, що в деяких районних лікарнях області функціонують рентгенівські апарати ще 50-60-их років випуску, і "люди чекають у черзі по 5-6 годин".

В результаті, вважає Палійчук, масові черги під такими рентген-лабораторіями можуть бути можливими місцями розповсюдження інфекції.

"Тому ми готові оперативно встановити (устаткування), і в такий спосіб краще підготуватися до другої і третьої хвилі епідемії", - підкреслив керівник області.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування