Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко: сильні ліки мають бути тільки по рецепту

Вівторок, 10 листопада 2009, 14:43

Сильнодіючі ліки повинні продаватися лише за рецептом лікаря.

Про це прем'єр Юлія Тимошенко сказала у Вінниці на нараді з питань протидії поширенню грипу, повідомляють Українські новини.

"Скажіть, будь ласка, де ще можна знайти хоча б одну таку країну в світі, щоб вона продавала ліки, причому найсильніші антибіотики, антивірусні препарати без рецептів лікарів?", - запитала вона.

"І тому рецепти обов'язково мають бути, коли є сильнодіючі ліки, які мають серйозні медичні наслідки", - сказала Тимошенко.

Прем'єр зазначила, що відповідні доручення були дані Міністерству охорони здоров'я, і воно вже організовує своїми внутрішніми наказами цю роботу, однак цього недостатньо.

"Необхідно приймати закон", - підкреслила вона.

Крім того, Тимошенко знову висловила думку про необхідність заборони реклами ліків по телебаченню.

У той же час, Тимошенко доручила Міністерству охорони здоров'я забезпечити препаратом "Таміфлю" області, в яких наближається епідеміологічний поріг з грипу.

Крім того, вона заявила, що на засіданні у середу, 11 листопада, Кабмін має намір прийняти постанову, що передбачає можливість закупки під державні гарантії обладнання для потреб санітарно-епідеміологічної служби.

"Ми будемо приймати постанови про повне, фундаментальне, комплексне переоснащення СЕС в країні", - сказала вона, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Тимошенко це дозволить вже у четвер почати переговори про придбання такого обладнання за кордоном за мінімальними цінами під державні гарантії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...