ПР вимагає, щоб Тимошенко припинила авантюри

Вівторок, 10 листопада 2009, 18:21

Партія регіонів вимагає від уряду припинити роздачу державних гарантій.

Про це йдеться у заяві прес-служби партії.

Регіонали вважають таку практику уряду "явно корупційною, безсовісною і незаконною".

"Межа надання держгарантій, визначена законом про бюджет на 2009 рік, давно перейдена: майже 66 мільярдів гривень вже роздав уряд Тимошенко, в той час, як дозволено видати гарантій не більше, ніж на 38 мільярдів гривень", - йдеться у заяві.

"Прем'єр Юлія Тимошенко роздає державні гарантії наліво і направо, не рахуючись з тим, який непосильний борговий тягар лягає на бюджети наступних років, на плечі платників податків", - заявили в партії.

Як наголошується у заяві, ці бюджети "вже майже наполовину" розписані "на виплати по взятих урядом Тимошенко позиках і наданих державних гарантіях".

"Багатомільярдні гарантії надаються компаніям, наближеним до правлячих політичних сил, безвісним іноземним компаніям і так далі, а розплачуватися за ними будуть всі українські платники податків", - заявили в Партії регіонів.

"Це свого роду бізнес на кризі, що збільшує труднощі економіки, лиха людей", - зазначила прес-служба.

У партії заявили, що "всупереч здоровому глузду Тимошенко навіть пишається астрономічними боргами".

Регіонали зазначили, що Тимошенко "наводить у приклад реструктуризацію заборгованості на 1,7 мільярда доларів "Нафтогазу", заявивши, що реструктуризація "була просто блискуче проведена, ми на цьому ще й заробили".

"Очевидно, Тимошенко знає, про кого говорить, але громадяни України втратили астрономічні суми, які пішли і ще підуть на сплату боргів газового монополіста, а не на модернізацію економіки, соціальний захист громадян", - йдеться у заяві

"Тимошенко заявила, що досвід реструктуризації зовнішніх заборгованостей уряд готовий поширити, в тому числі на приватні корпорації", - підкреслили у Партії регіонів.

"Тобто нинішній уряд цинічно стверджує, що готовий "заробляти" на тому, щоб усі громадяни України оплачували борги обраних олігархів", - йдеться у заяві.

Регіонали вважають, що "народ України не повинен відповідати своїми грошима, національним багатством за авантюрну, протизаконну діяльність уряду Тимошенко".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...