Ющенко проїхався по "деяким політикам", які створили ажіотаж

Вівторок, 10 листопада 2009, 19:17

В Україні штучно створили ажіотаж навколо ситуації з грипом.

Про це заявив президент Віктор Ющенко на нараді з питань невідкладних заходів для забезпечення безпеки в умовах епідемії у вівторок у Херсоні.

"Поведінка деяких політиків абсолютно безвідповідальна і перш за все спрямована на те, щоб максимально використати політичну карту в цьому процесі", - сказав він.

Ющенко зазначив, що три роки тому показники захворюваності на грип були трохи вище, ніж у поточному році.

Президент закликав українців довіряти у цьому питанні "не стільки політикам, скільки лікарям", а місцеву владу - надати всіляку підтримку просвітницькій діяльності медиків.

На переконання Ющенка, статистика, яка озвучується, не дає всієї картини розвитку епідемії, що ускладнює боротьбу з нею.

Він також підкреслив, що епідемія грипу "продемонструвала практично повну неготовність санітарно-епідеміологічної служби до роботи з масштабними інфекціями".

За словами президента, відповідними службами в країні для виявлення хворих та вірусоносіїв було зроблено всього 1082 обстеження, тоді як загальна кількість хворих на грип перевищила мільйон.

Ющенко вважає, що в ситуації, яка склалася, перш за все винен уряд, який не тільки виявився неготовим до епідемії грипу, але і зараз, замість того, щоб вирішувати проблему, штучно нагнітає ажіотаж у цьому питанні.

Після участі в нараді Ющенко вже в якості кандидата на пост президента пішов на зустріч з виборцями.

Його зустріч з херсонцями відбулася в обласному драмтеатрі, незважаючи на те, що на минулому тижні місцева влада офіційно оголосили про заборону проведений будь-яких масових акцій та заходів.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування