Регіони просять мільйони на "свинячий" грип

Вівторок, 10 листопада 2009, 19:42

Полтавська область просить 25 млн. грн. для попередження і боротьби з грипом А/Н1N1.

Про це повідомив начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Віктор Лисак журналістам у вівторок.

За його словами, ці кошти у випадку епідемії грипу необхідні для придбання обладнання та апаратури в лікарні, а також закупівлі препарату "Таміфлю".

"Ми зробили заявку на 25 млн. грн. Для першочергових заходів, але так як гроші державні, то куди нам уряд їх розпише, туди ми їх і направимо", - сказав Лисак.

Раніше в Полтавській області з бюджетів всіх рівнів (обласні, місцеві, районні) для попередження і боротьби з грипом було виділено 6,4 млн. грн. Полтавська область отримала 6 тис. 320 упаковок "Таміфлю".

У той же час начальник обласного управління охорони здоров'я висловив стурбованість ситуацією із захворюваннями на пневмонію в області.

Так, за його словами, у Полтавській області з діагнозом пневмонія госпіталізовано близько 500 чоловік, що складає 39,6% від тих, хто знаходиться в стаціонарах з грипом і ГРВІ.

"Ситуація, яка склалася з кількістю хворих пневмонією, непокоїть. З 491 людини, яка знаходиться в стаціонарі з цим діагнозом, 320 - середньої тяжкості, а це 65,1% від кількості хворих пневмонією", - сказав він.

Лисак також зазначив, що всього в області зареєстровано 24 тис. 783 хворих на ГРВІ, що складає 1,6% від населення області.

Разом з тим, за словами начальника управління охорони здоров'я, в області спостерігається тенденція до зниження зростання захворюваності.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування