Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко готовий відправити українських військових на війну з піратами

Вівторок, 10 листопада 2009, 21:48

Президент Віктор Ющенко сподівається, що скоро питання звільнення українських моряків з судна "Аріана" буде вирішине.

Про це він заявив під час зустрічі з виборцями у вівторок увечері в Херсоні.

Ющенко нагадав, що "в даний час постійно ведуться переговори про звільнення моряків судна "Аріана", які з травня 2009 року знаходяться в полоні у піратів".

"У нас немає жодного тижня, щоб ми не намагалися наших хлопців звільнити з цього полону", - сказав президент.

Він підкреслив, що переговори ведуться на найвищому рівні, в тому числі "з королями, з лідерами революції".

За словами глави держави, у ході переговорів намагаються знайти вихід, як вийти на піратів і як вступити "в позитивні переговори, які б привели до звільнення наших моряків".

"Я переконаний, що скоро ми два ці питання вирішимо", - сказав він.

Ющенко нагадав, що Україна виступила з ініціативою в ході сесії ООН створити на Африканському континенті міжнародний центр, який би координував боротьбу з піратами і міг протистояти проявам морського піратства в цьому регіоні.

Він також нагадав, що Україна готова, щоб у міжнародній місії з боротьби з піратством брали участь представники Збройних сил України. За його словами, якщо потрібно буде направити український військовий корабель в рамках міжнародної місії, то це буде зроблено.

"Якщо потрібно буде направити військовий контингент, то це буде зроблено", - сказав він.

"Під егідою спільної міжнародної операції, Україна готова повністю імплементуватися в цей процес", - підкреслив президент.

Він також повідомив, що дав доручення голові МЗС Петру Порошенку проводити переговори як з ООН, так і з країнами, які виступили з ініціативою з протидії морському піратству.

Він також зазначив, що після того, як будуть завершені переговори і "треба буде дозвіл парламенту, щоб направити відповідні підрозділи, я миттєво це зроблю".

Як відомо, балкер "Аріана" під мальтійським прапором був захоплений у ніч на 2 травня в Індійському океані, у 250 милях на південний захід від Сейшельських островів. На його борту 24 громадянина України.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування