Тігіпко пропонує "сильне президентське начало"

Середа, 11 листопада 2009, 08:22

Кандидат у президенти Сергій Тігіпко у випадку своєї перемоги на виборах винесе на референдум питання про повернення до президентської форми правління.

"Основний носій демократії в цій країні – народ. Тому проведу референдум, на якому будуть запропоновані кілька форм правління, запрошу спостерігачів", - сказав він в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Якщо парламент не захоче ратифікувати результати цього референдуму, знову звернуся до людей, і якщо всі спостерігачі скажуть, що голосування з питань референдуму пройшло легітимно, а Рада піде на конфлікт із цього приводу, тоді в мене будуть усі підстави розпустити її", - додав Тігіпко.

Він упевнений, що народ його підтримає. "Гляньте на вулицю. Якщо у вас ще немає такої впевненості, я вам гарантую, вона з'явиться через три місяці. Такого рівня корупції, який допустила нинішня влада, при Кучмі не було", - сказав Тігіпко.

"Коли справи в компанії йдуть погано, керівник переходить на ручне управління. Те, що я пропоную, є не ручним управлінням, а сильним президентським началом", - заявив він.

За словами Тігіпка, він іде в президенти, бо "країну ведуть не туди", а "люди, які взялися керувати країною, некомпетентні і не здатні домовлятися".

"У нас два варіанти: або спостерігати, або впливати. Я хочу впливати, мені некомфортно спостерігати. Я бачу, що ми просто деградуємо. І зараз тим, у кого є сили і хоч якась громадянська позиція, необхідно розвертатися убік політики", - упевнений він.

"Не можу сьогодні сказати, що в мене є якісь союзники на цьому полі. Я орієнтуюся, насамперед, на політичні сили, які реально хочуть змінювати країну. Що стосується якихось ніш – я не дам собі опуститися до люмпенських розмов... Я все-таки буду орієнтуватися на розумних людей", - сказав Тігіпко.

За його словами, він не буде вдаватися до послуг політехнологів: "Я сам собі політтехнолог. Я цим займався все життя".

"Щодо моєї команди – вона практично вся українська, є пару хлопців із Росії. Деякі консультації ми будемо отримувати від французької сторони, а саме – з питання побудови партії. Це складний проект, який в Україні ніхто не знає, як робити", - сказав Тігіпко.

На запитання, скільки планує витратити на виборчу кампанію, він відповів: "Стільки, скільки потрібно. Зараз важко підрахувати, бо ціни на рекламу серйозно ростуть. А при нинішній ситуації, коли з виборцями не зустрінешся, кампанія переміщується у ЗМІ".

"Можу сказати одне – я йду в політику не заради грошей. Сьогодні я готовий інвестувати у свою політику: скільки буде потрібно, стільки і вкладу. У мене не буде проблем, я ні в кого не збираюся позичати, мені вистачить своїх коштів", - заявив Тігіпко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування