ЮЩЕНКО – ТИМОШЕНКО: НЕ ТРЕБА МЕНЕ ШАНТАЖУВАТИ

Середа, 11 листопада 2009, 11:49

Президент Віктор Ющенко збирається ветувати рішення парламента про виділення 1 мільярда гривень на боротьбу з епідемією.

Про це він сказав під час гарячої лінії у "Комсомольській правді в Україні", коментуючи заклик прем’єра Юлії Тимошенко не блокувати виділення грошей.

"Не треба мене шантажувати. У мене є право президента і я його застосую", - сказав Ющенко.

Ющенко пояснив, що не підпише закон, оскільки він передбачає додаткову емісію мільярда гривень.

"Прем’єр-міністр, вводячи суспільство в оману, вносить проект закону - взяти у Нацбанку 1 мільярд. Як колишній голова Нацбанку можу сказати: НБУ може виділити і 100 мільярдів, і один трильйон, тільки, будь ласка, називайте речі своїми іменами", - сказав він.

"Якщо мова йде про емісію, то треба говорити правду. Піти на емісію – це означає офіційно оголосити, що сьогодні ми починаємо подальшу девальвацію національної валюти", - додав президент.

На думку Ющенка, Тимошенко намагається спровокувати НБУ до емісії, а у разі відмови від неї – спробувати замінити керівництво Нацбанку на вигідних для себе людей.

При цьому він нагадав, що, згідно з Конституцією, уряд не має права втручатися у діяльність НБУ.

Ющенко наголосив, що поверне закон про виділення мільярда на боротьбу з епідемією назад до парламенту зі своїми пропозиціями щодо винайдення коштів на ці потреби.

Як відомо, раніше Тимошенко звинуватила Ющенка у блокуванні виділення грошей на боротьбу з епідемією.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News