Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко заявляє, що не бив горщики з Росією

Середа, 11 листопада 2009, 12:21

Президент Віктор Ющенко заявляє, що українська влада не зробила кроків, які б могли погіршити відносини з Росією.

Про це він заявив в середу під час гарячої лінії в Комсомольській правді

"Я хочу заявити, що погіршення відносин з Росією – це не провина української сторони. Ми ні в чому не завинили перед російським керівництвом", - сказав він.

Ющенко запевнив, що "жити дружно і співпрацювати з Росією вигідно для України".

"Я не допустив жодної некоректної фрази, яка могла б образити улюблений нами російський народ. Жодної поведінки, яка б принизила нашого сусіда, українська сторона, я говорю про владу в цілому, не зробила. Але будь-ласка поважайте наші інтереси", - зазначив він.

За словами Ющенка, за п’ять років його каденції кількість українців, які позитивно ставляться до росіян, збільшилася до 94% "і це є політика президента Ющенка".

Разом із тим він нагадав, що кількість росіян, які добре ставляться до українців, складає 46%. Він поклав відповідальність за це на антиукраїнську інформаційну кампанію у державних російських ЗМІ.

На репліку про те, що російське керівництво здебільшого не влаштовує саме його присутність на посаді президента, Ющенко нагадав, що його законно обрав народ України і російська влада має взяти до уваги цей факт.

Ющенко також запевняє, що питання виведення ЧФ в 2017 році "не є предметом дискусій". Він нагадав, що відповідні дії передбачені міжнародними угодам та законодавством України.

"У 2017 році, ЧФ має бути виведений з території України. Це не є предметом дискусій. Я глибоко переконаний, що факт присутності ЧФ в Україні серйозно дестабілізує наші відносини, і це питання треба вирішувати", - сказав він.

На переконання Ющенка, Україна має дати державні гарантії на найвищому рівні в тому, що на її території не буде розміщено військових баз жодної іноземної держави та організації, зокрема і НАТО.

"Ми готові по кожному з пунктів, який запропонує Росія, провести відповідні переговори та дати гарантії. Україна ніколи не буде ризиком для Росії і у безпековому питанні в тому числі", - наголосив Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування