Ющенко вже мріє, що розпустить депутатів ще раз

Середа, 11 листопада 2009, 14:16

Президент Віктор Ющенко припускає сценарій розпуску Верховної Ради після президентських виборів.

Про це він сказав в коментарі "Українській правді" у середу.

Ющенко наголосив на неможливості працювати на посаді президента у разі відсутності пропрезидентської більшості у парламенті і нагадав, що у нього такої більшості не було за всі 5 років президентства.

Тому, на його переконання, кожен кандидат на посаду президента розглядає сценарій переформатування більшості за допомогою дострокових парламентських виборів.

"Скоріше за все, будуть дострокові вибори, бо будь-яка сила, яка б не прийшла, захоче консолідуватися через парламентський інститут. Думаю, що такий сценарій є у Тимошенко, бо вона хоче переформатувати парламент. Очевидно, за цей же сценарій виступає Янукович, і, очевидно, така позиція є в будь-якої третьої сили, у тому числі і у мене", - сказав Ющенко.

"Бо парламент таки потребує переформатування", - додав він.

Ющенко, водночас, не зміг спрогнозувати, коли саме можуть відбутися ці вибори, оскільки, за його словами, усе буде залежати від результатів президентських виборів та термінів їх оголошення, а також від домовленостей, які можуть бути досягнуті між основними політичними гравцями навіть у рамках чинного парламенту.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...