Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвина просять повернути Мартиненка через підписи

Четвер, 12 листопада 2009, 08:29

Два депутати НУ-НС офіційно повідомили спікера, що їхні підписи під вимогою відкликати Миколу Мартиненка з посади голови фракції НУ-НС недійсні.

Депутати Тарас Стецьків і Олександр Клименко попросили голову Верховної Ради Володимира Литвина зробити відповідну заяву на засіданні 17 листопада, пише "Комерсант-Україна" з посиланням на прес-службу фракції НУ-НС.

За її інформацією, Стецьків і Клименко запевнили Литвина, що не були присутні на засіданні своєї фракції, де нібито розглядалося питання про відсторонення Мартиненка, і не ставили підписів під рішенням про його відкликання.

Таким чином, під рішенням про відсторонення Мартиненка залишилося 36 підписів, тоді як необхідно як мінімум 37, підкреслюється в повідомленні.

Як відомо, 6 листопада перший віце-спікер Олександр Лавринович оголосив про відставку Мартиненка з посади голови фракції НУ-НС на підставі протоколу рішення фракції від 23 жовтня, до якого додавалися підписи 38 депутатів, у тому числі Стецьківа й Клименка.

Депутат Андрій Парубій, який у протоколі засідання значиться як уповноважений фракції НУ-НС, стверджує, що спікер не може оголосити чийсь підпис недійсним.

"Їхні це підписи чи не їхні, може встановити лише експертиза, а Литвин не є особою, яка може проводити графологічну експертизу", - сказав Парубій.

"Але я жодного разу не чув, щоб Стецьків стверджував, що це не його підпис", - додав він.

Щодо відкликання підписів, то, за словами Парубія, такий механізм регламентом Верховної Ради не передбачений.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування