Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко задобрює виборців землею та газом

Четвер, 12 листопада 2009, 08:58

Юлія Тимошенко доручила керівникам своїх обласних виборчих штабів допомагати земельним управлінням готувати акти на видачу землі населенню.

Як пише газета "Дело", це - головне поточне завдання, яке прем'єр поставила їм.

За інформацією газети, голова фракції БЮТ у Верховній Раді Іван Кириленко, який очолив дніпропетровський облштаб, особисто їздить селами і вручає громадянам земельні акти.

Його колега по парламенту, голова івано-франківського штабу Дмитро Шлемко – теж. "Я вручив уже 150 актів", - сказав він. Його область лідирує за видачею земельних актів.

"Після початку програми, впровадженої прем'єр-міністром, в івано-франківські земельні відділи надійшло понад 70 тис. заяв громадян на видачу земельних актів, 15 тис. паперів уже виготовлено, хоча якби не постанова уряду про спрощення системи видачі актів, відповідно до плану, мали віддати людям усього 2 тис. актів", - каже Шлемко.

За його словами, місцевий штаб допомагає земельним відділам і матеріально – купує їм папір, ксерокси, факси, виділяє транспорт для розвезення актів. Крім того, Шлемко веде роз'яснювальну роботу і з головами сільрад – переконує їх вступати у Всеукраїнську асоціацію сільських і селищних рад.

А Богдану Губському доручили роботу з питання газифікації сіл. При цьому матеріальну сторону організації кампанії в штабах коментують неохоче.

Видання дізналося, що цього року в обласних штабах не буде виборчих фондів. Фінансування буде здійснюватися централізовано – з Києва. Кожен партосередок має подати на розгляд керівництва свої бюджети.

Фінансове питання стане головним на порядку денному наступного засідання керівників штабів Тимошенко, яке пройде наприкінці наступного тижня.

Відомо лише, що більшість працівників штабів (а їх у середньому по 15 осіб на кожен штаб) працюють на громадських засадах, а їхня винагорода прямо залежить від можливостей партійних спонсорів на місцях. У середньому зарплата офіційного працівника штабу складає 1,5-2 тис. грн.

"Ті, хто буде представляти наші інтереси в окружних комісіях, а це насамперед підприємці, потім підуть депутатами місцевих рад. Тому від їхньої роботи зараз залежить, чи підуть вони у владу", - розповів Шлемко.

При цьому з бізнес-активістами не в усіх обласних штабах усе добре. Так, у Сумах, де головою штабу призначений політолог і нардеп Володимир Полохало, триває конфлікт навколо членства в партії низки бізнесменів, хоча ті готові підтримати Тимошенко.

У Кримському регіональному штабі на чолі з нардепом Андрієм Сенченком також працюють з виборцями. "У нас усе налагоджено ще з 2005 року: увесь цей час ми і дитячі майданчики ремонтуємо, і бабусь через дорогу переводимо", - розповів Сенченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...