Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко візьме в блок союзників Лазаренка?

Четвер, 12 листопада 2009, 12:45

Сергій Тігіпко співпрацюватиме з партією "Громадська сила", яка раніше входила в партію "Громада" під назвою "Соціал-демократичного союзу".

Про це пише "Дело", зазначаючи, що партія "Соціал-демократичний союз" брала участь у виборах 2006 року в складі Блоку Лазаренка, але на початку листопада взяла собі назву "Громадська сила".

У перейменовану політсилу, за інформацією газети, можуть перейти нинішні представники "Громади" у міськраді Дніпропетровська на чолі з керівником фракції в Дніпропетровській міськраді Загідом Красновим.

Саме він паралельно з роботою в "Громаді" керує громадською організацією "Громадська сила", на ресурсах якої буде розгортатися однойменна партія.

Зараз Краснов веде активну кампанію, позиціонуючи себе як керівник організації "Громадська сила", а не партії "Громада", заснованої екс-прем'єром Павлом Лазаренком.

У прес-службі Краснова не заперечують, що перейменована в "Громадську силу" партія створюється для трансформації громадської організації в політичну. Більше до завершення всіх юридичних процедур коментарів не дають.

Тим часом "Громадська сила" ще 24 жовтня поширила повідомлення, що на виборах президента у 2010 році збирається підтримати економічний блок програми кандидата Сергія Тігіпка.

Прес-служба регіонального штабу Тігіпка підтвердила виданню цю інформацію і повідомила, що рішення про співпрацю було обопільним.

Більш того, "Громадська сила" може увійти у блок політичних сил, об'єднаних навколо Тігіпка. Про те, що такий блок буде незабаром створений, повідомило джерело в команді кандидата в президенти.

У свою чергу, Краснов має мерські амбіції.

На думку вихідця з Дніпропетровська, народного депутата від БЮТ Дмитра Вітвіцького, у "Громадську силу" можуть перейти низка представників партії "Громада".

"Громада" вичерпала себе, вона заангажована з прізвищем Павла Лазаренка, який перебуває під арештом у США і вже давно не має впливу на партію. Тому активні члени "Громади" перейдуть у "Громадську силу", - вважає він.

Брат лідера "Громади", заступник голови цього об'єднання Іван Лазаренко каже: "Якщо піде декілька людей, це не стане катастрофою для партії "Громада". Але на наступних виборах Краснову потрібно буде визначатися, з ким він піде".

У розкольницьких діях Краснова Іван Лазаренко біди не бачить. Він зазначив, що партія не висувала свого кандидата в президенти, – тож кожен вільний робити свій вибір.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування