Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко упевнена, що переможе вето Ющенка

Четвер, 12 листопада 2009, 13:52

Верховна Рада переборе вето президента на закон, яким виділяється 1 млрд.грн. на боротьбу з епідемією грипу.

Про це заявила прем'єр Юлія Тимошенко в четвер на брифінгу в Житомирській області, передає Ліга.net.

"Сьогодні ми провели консультації з іншими фракціями, вето буде переборено", - заявила Тимошенко.

"Головне - дожити до того моменту, коли 15 днів пройдуть і завершиться час, що виділяється президентові для ухвалення рішення, щоб Верховна Рада одержала можливість терміново перебороти вето і Нацбанк міг перерахувати ці гроші. Я дуже сподіваюся, що це буде в прискореному режимі", - сказала вона.

Прем'єр повідомила, що на ці кошти планується закупити вакцини проти сезонного грипу, противопандемічну вакцину, реанімаційне обладнання, антибіотики і гормони.

"Мільярд гривень - це скромна сума, тому що одна доза противопандемічної вакцини коштує 5-6 євро. Порахуйте, скільки людей мають бути прищеплені, і зрозуміло, що ці гроші потрібні терміново", - уточнила прем'єр.

Тимошенко також повідомила, що має намір у четвер звернутися до Нацбанку, "щоб Національний банк прийняв позитивне рішення".

Прем'єр підкреслила, що даний 1 млрд.грн. не є емісійними грошима.

"Це перевищення доходів над витратами Національного банку. Ці кошти не є емісійними, тому якщо ви будете чути про те, що це емісійні кошти, знайте, що це не так, і цей 1 млрд.грн. Національний банк має виділити на базі даного закону", - заявила вона.

"Президент учора дійсно заявив, що він ветує цей закон, оскільки це емісійні кошти, але ми президентові направили пояснення, що це до емісії не має ніякого відношення", - пояснила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування